مادران مراقب تاثیر مخرب فضای مجازی بر کانون خانواده باشند

تقریباً اکثر انسانها ازدواج میکنند و سالهای سال را با همسرانشان به سر میبرند.این اجتماع کوچک خانواده که از دو نفر شروع شده و با تولد احتمالی فرزندان کمی بزرگتر میشود، نیاز به رعایت قوانینی دارد تا دچار آفتها نشود و همچنان مانند روز اول مستحکم، به مسیر خود ادامه دهد. در آیه ۲۱ سوره
تقریباً اکثر انسانها ازدواج میکنند و سالهای سال را با همسرانشان به سر میبرند.این اجتماع کوچک خانواده که از دو نفر شروع شده و با تولد احتمالی فرزندان کمی بزرگتر میشود، نیاز به رعایت قوانینی دارد تا دچار آفتها نشود و همچنان مانند روز اول مستحکم، به مسیر خود ادامه دهد.
در آیه ۲۱ سوره روم در رابطه با جایگاه خانواده آمده است: «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛ و از نشانههاى او اینکه از [نوع] خودتان همسرانى براى شما آفرید تا بدانها آرام گیرید و میانتان دوستى و رحمت نهاد آرى در این [نعمت] براى مردمى که میاندیشند قطعاً نشانههایى است».
خانواده سه رکن اساسی شامل پدر، مادر و فرزندان دارد هر کدام از این سه رکن وظایفی به گردن دارند که اگر درست انجام دهند خانواده به سعادت میرسد و اگر خانوادهها خوب عمل کنند، جامعه هم سعادتمند خواهد بود.برعکس اگر خانوادهها متزلزل شوند، جامعه نیز دچار تزلزل خواهد شد. در این بین نقش مادر در یک خانواده بسیار حائز اهمیت است.
قرآنکریم پیوند زناشویی را بهعنوان عامل آرامش روانی و عامل ایجاد محبت و مودت بین زوجین میداند و آنرا آیه و نشانه وجود پروردگار دانسته است.همچنین قرآنکریم زن و شوهر را لباس هم معرفی کرده است یعنی همانگونه که لباس عیوب را میپوشاند و انسان را از سرما و گرما حفظ مینماید و زینت انسان است زوجین نسبت به هم باید اینچنین باشند.
وجود محبت بین زن و شوهر، سرپرست بودن شوهر، اطاعت زن از شوهر، تساوی جایگاه زن با مرد در ارزشها و شخصیت، تامین نیازهای خانواده به عهده مرد، رفتار خوب شوهر با همسرش، تذکر به مردان و مدارا کردن با همسر، محترمانه بودن گفتوگوهای اعضای خانواده با هم، آراستگی زن و مرد در برابر هم، همکاری مرد و زن در امور خانه ده قانون حاکم بر خانواده از دیدگاه اسلام است.
سست بودن روابط بین همسران؛ توطئه دشمن برای کمرنگ کردن نقش زنان در خانواده
حجتالله ناصرپور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان با اشاره به اثربخشی بالای زنان در خانواده، گفت: مسئولیت زنان در خانواده بسیار سنگین است تا جاییکه ارزش این مسئولیت از مسئولیت اجتماعی مردان بیشتر است.
وی با اشاره به این فرموده امام خمینی(ره) که «زنان هدایتکنندگان واقعی نهضت انقلاب اسلامی بودند که با تربیت فرزندان خود و سوق دادن آنها بهسوی جبهههای نبرد نقشآفرینی کردند»، افزود: زنان علاوهبر نقش تربیتی فرزندادن خود، در ستاد پشتیبانی جنگ هم حضور داشتند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان اضافه کرد: وقتی دشمن به نقش بارز زنان در تحکیم بنیان خانواده و در نتیجه پرورش و تربیت فرزندانی همچون شهید صیاد شیرازی، شهید باکری و شهید بابایی پی برد در صدد ضربه زدن به خانواده با ابزارهای مختلفی همچون فضای مجازی است تا لاابالیگری، انحرافات جنسی و سست بودن روابط بین همسران را ترویج دهد.
ناصرپور گفت: در بقای جمهوری اسلامی معیارهای گوناگونی تاثیرگذار هستند که مهمترین آنها نقش زنان در تحکیم بنیان خانواده است.
تربیت نسل؛ مهمترین وظیفه بانوان
ناهید پرویزپور، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان نیز در گفتوگو با ایکنا، با بیان اینکه انقلاب اسلامی جایگاه و منزلت اصلی و از دست رفته زنان را بازگرداند، گفت: انقلاب اسلامی با کرامتبخشی به زن مسلمان ایرانی، زمینه حضور و مشارکتهای اجتماعی و سیاسی این قشر از جامعه را فراهم آورد.
وی افزود: یکیاز وظایف مهم زنان در جامعه اسلامی تحکیم بنیان خانواده و تربیت نسل است، از اینرو امروز وظیفه ما زنان است که ضمن تقویت نسل، پایههای اعتقادی و تربیت نسل را بیش از پیش محکم کنیم.
پرویزپور با بیان اینکه در حال حاضر زنان نقش مهمی در سیاستهای کلان کشور دارند، گفت: انقلاب اسلامی با اعتمادبخشی و ایجاد فرصتهای برابر آموزشی و اجرای عدالت اجتماعی برای زنان موجب شد زنان حضور تأثیرگذاری در مناسبتها و سیاستهای کشور داشته باشند.
ذکر واژه «بیت» بهمعنای خانه، هفتاد و یک بار در قرآن
همچنین، حجتالاسلام قوامی، از کارشناسان مذهبی لرستان در این رابطه به ایکنا، گفت: اسلام بهعنوان مکتبی انسانساز، بیشترین توجه را به والایی خانواده دارد، از اینرو، این نهاد مقدس را کانون تربیت میشمرد و نیکبختی و بدبختی جامعه انسانی را نیز به صلاح و فساد خانواده وابسته میداند.
وی با بیان اینکه اسلام هدف از تشکیل خانواده را تأمین نیازهای عاطفی و معنوی انسان و دستیابی به آرامش میداند، اظهارکرد: واژه بیت بهمعنای خانه، هفتاد و یک بار با مشتقات آن در قرآنکریم آمده است که این کلمات در مورد کعبه(خانه خدا) و بهمعنای خانه همان محیط مخصوص زندگی خانواده، آمده است.
قوامی ادامه داد: با نظر به آیات الهی و پرداختن آیات متعددی در قرآن به کلمه بیت، چنین بهدست میآید که خانه مکان آرامش جسم و تسکین جان اعضای آن است.
این کارشناس مذهبی نقش زن در خانواده که همان نقش مادری است را مهمترین نقش در خانواده عنوان کرد و گفت: زن و مرد اگرچه از نظر فیزیکی متفاوت هستند اما ازنظر روحى و معنوى هر دو انسان هستند.
این کارشناس مذهبی گفت: از نگاه اسلام انسان تا هنگامىکه از وابستگىهاى مادى آزاد است رو بهسوى الیالله و رشد معنوى در حرکت است و زمینه این رشد در هر دو جنس زن مرد فراهم است؛ بنابراین براى تنظیم حقوق خانواده با تأکید بر اعتدال باید گفت: زن و مرد در قرآن از نظر آفرینش برابرند و آیه نخست سوره نساء که میفرماید «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَهٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالًا کَثِیرًا وَنِسَاء وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِی تَسَاءلُونَ بِهِ وَالأَرْحَامَ إِنَّ اللّهَ کَانَ عَلَیْکُمْ رَقِیبًا» اشاره به این موضوع دارد.
پاکدامنی و حفظ آبروی خود و همسر؛ مهمترین ویژگی زنان
لیلا سلاحورزی، از بانوان فعال فرهنگی لرستان نیز در گفتوگو با ایکنا، در رابطهبا وظایف زنان از نگاه قرآن، گفت: اولین وظیفه زنان شوهرداری است که در سوره روم آیه ۲۱ با این مضمون «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ» به این امر که زن باید محیط خانواده را بهگونهای سامان دهد که عامل آرامش شوهر خود باشد، اشاره شده است.
وی افزود: دومین وظیفه زن فرمانبرداری متواضعانه است چراکه زنان صالح متواضعترند و اطاعت مستمر و متواضعانه وظیفهای است که در قرآن بهصراحت از زن خواسته شده است.
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان بابیان اینکه سومین وظیفه زنان حفظ خود، اسرار و حقوق شوهر است که در سوره نسا آیه ۳۴ با این مضمون «الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَیْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ وَاللاَّتِی تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِی الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَکُمْ فَلاَ تَبْغُواْ عَلَیْهِنَّ سَبِیلًا إِنَّ اللّهَ کَانَ عَلِیًّا کَبِیرًا» به این امر نیز اشاره شده گفت: رعایت پوشش واجب اسلامی، نگهداری چشمهای خود از نگاههای هوسآلود و حرام، طریقه سخن گفتن با نامحرمان باید بهگونهای باشد که هوسآلود سخن نگویند و آخرین وظیفه زنان عدم اختلاط با نامحرمان است.
وی در رابطهبا ویژگیهای زنان در قرآنکریم، عنوان کرد: برخلاف برخی نوشتهها زن مقدمه وجود مرد نبوده، برای او آفریده نشده بلکه هر یک برای تکمیل یکدیگر بهوجود آمده و خلق شدهاند و صدق این سخن در سوره بقره آیه ۱۸۷ است که میفرماید: آنها لباس شما و شما لباس آنها یعنی هر دو زینت هم هستید.
سلاحورزی بیان کرد: دومین ویژگی وجود زن را برای مرد مایه خیر، برکت و آرامش میداند ولی در جهتگیری عقلی و استدلالی هم سنگ با مردان نیست.
وی با بیان اینکه از دیگر ویژگیهای زن جوشانتر بودن احساسات زن از مردان است، افزود: ویژگی دیگر روحیه خواسته شدن و مطلوب قرار گرفتن است برخلاف مرد که خصوصیت او خواستن است.
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان عنوان کرد: جلوهگری و خودنمایی از دستوراتی است که خداوند متعال برای همسر واجب کرده بهگونهای که در آیات آمده زنان زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان.
وی با اشاره به اینکه پاکدامنی و حفظ آبرو از ویژگیهای دیگر زنان است، افزود: دیگر خصوصیت زن عاطفه مادری است و این بزرگترین افتخار برای زنان است که سورهای در قرآن نیز به نام زن است.
مادران فرزندانشان را با نماز و قرآن آشنا کنند
افسانه جودکی، از فعالان قرآنی لرستان نیز در گفتوگو با ایکنا نقش خانوادهها در تشویق فرزندان به قرآنآموزی را بسیار مهم دانست و افزود: بهدلیل اینکه کودکان در روز بیشتر زمان خود را با خانواده و در محیط منزل سپری میکنند نقش خانوادهها مسلماً بیشتر از مؤسسات است.
وی نقش مادر را در آموزش قرآن به فرزندان مهم دانست و ادامه داد: مادرها نه بهصورت آموزش نظری بلکه با عمل خود به کودک آموزش میدهند چون زمانیکه کودک، مادر خود را در حال عبادت کردن، نماز، قرآن خواندن میبیند مسلماً او نیز با الگوگیری از مادر این اعمال را انجام میدهد و در ذهن آنها تأثیر بسزایی دارد.
مبنای تشکیل خانواده براساس تعالیم قرآن باشد
روحانگیز جهانافروز، از فعالان فرهنگی استان لرستان نیز در گفتوگو با ایکنا، در رابطهبا جایگاه خانواده در قرآن، گفت: قرآن برای خانواده و نقش و اهمیت آن جایگاه ممتازی قائل است بهگونهای که از پیوند زناشویی بهعنوان سختترین پیوندها یاد کرده است؛ چراکه قرآن معتقد است تربیت انسانهای سالم و جامعه قرآنی از طریق خانواده قرآنی میسر و امکانپذیر است.
وی افزود: اگر خانواده براساس اصول و معارف قرآنی و احادیث اهلبیت(ع) که منبعث از انور آیات الهی است شکل گیرد ضامن تشکیل جامعه سالم میگردد؛ لذا قرآنکریم تأکید زیادی بر توجه به تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده دارد.
جهانافروز اضافه کرد: اگر مبنای تشکیل زندگی زن و مرد بهعنوان اصلیترین نهاد خانواده بر مبنای آیات قرآن باشد، خانواده میتواند بهعنوان یک خانواده موفق به حیات خود ادامه داد.
این کارشناس مسائل زنان و خانواده با بیان اینکه خانواده بهعنوان کوچکترین و در عین حال مهمترین نهاد اجتماعی جایگاه مهمی دارد، گفت: جایگاه خانواده در قرآن یک جایگاه ممتاز و بسیار مهم است؛ چراکه در دامان خانوادههای قرآنی فرزندانی تربیت میشود که حافظ ارزشهای قرآنی باشد.
وی با یادآوری اینکه قوام و دوام و پیوندهای خانواده زمانی مستحکمتر میشود که مبنای تشکیل آن براساس تعالیم قرآن باشد، ادامه داد: دستورات قرآن درباره خانواده از اثرات شوم طلاق که نتیجه خانوادههای از همگسیخته و بیتعهد به مبانی و ارزشهای اسلامی است، جلوگیری میکند.
جهانافروز گفت: در دین مبین اسلام تأکید شده که زن و شوهر توقعات خود را با توجه به طرف مقابل مطرح کنند کمااینکه امام علی(ع) در ارتباط با توجه زن و شوهر به همدیگر میفرمایند: به خدا سوگند که فاطمه هرگز مرا به خشم نیاورد و چیزی از من نخواست.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) در ارتباط با اهمیت پیوندهای خانوادگی و توجه زوجین نسبت به تدبیر امور زندگی میفرماید: هر مردی که زن و فرزندانش از دست و زبان او در امان نباشد وارد بهشت نمیشود.
اثر مخرب فضای مجازی و فیلمهای ماهواره بر کانون خانواده
مهتاب عالینژاد، از فعالان قرآنی لرستان نیز در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به نتاثیر مخرب فضای مجازی بر روی کانون خانوادهها، نظارت بر استفاده فرزندان از فضای مجازی را یک وظیفه مهم برای بانوان داست و گفت: مادران نباید از این خوشحال باشند که فرزندانشان با فضای مجازی سرگرم میشوند و دیگر دنبال شیطنت و بازیگوشی نمیروند استفاده بی حد و مرز نوجوانان و جوانان از فضای مجازی و ورود آنها با کانالهای مستهجن خود بزرگترین تهدید بهشمار میرود.
وی افزود: متاسفانه پدران و مادران نیز تا حدود زیادی از وظیفه مهم خود در قبال خانواده دور شدهاند و آنها نیز ساعتها از وقت خود را صرف استفاده از فضای مجازی و یا فیلمها ماهواره میکنند.
این بانوی لرستانی با بیان اینکه متاسفانه حتی برنامه آشپزی و یا سریالهای خانوادگی و آگهیهای تبلغاتی ماهواره و حتی بسیاری از فیلمها و سریالهای خانوادگی که در کشور خودمان تولید میشود برای کانون گرم خانواده مخرب است، ادامه داد: بهتر است خانوادهها زمان استفاده خود از فضای مجازی، ماهواره و تماشای فیلمها و سریالهای خانگی را محدود کنند و بیشتر در کنار هم باشند تا محبت، صفا و صمیمیت از خانوادهها رخت برنبندد.
امروزه اختلال در نظام مقدس خانواده و بیاعتنایی به اصول ضروری و ارزشهای آن است که پایههای اصلی زندگی را به تباهی کشیده و مهمترین عامل در ارتکاب رفتارهای هنجارشکن قلمداد شده است.
خانواده در اسلام کانون عبودیت پروردگار است و اسلام اساس خانواده را بر مودت و رحمت میداند و بر حفظ و تشکیل آن تأکید زیادی دارد. اسلام برای خانواده از ابتدای تشکیل آن برنامه ویژهای دارد، نحوه معاشرت اعضای خانواده؛ روابط والدین وفرزندان هریک دستورات خاصی دارد و از دید اسلام اساس زندگی خانوادگی بر محبت وعشق بنا شده است.
نهاد خانواده از مقدسترین نهادها و بناهایی است که در کره زمین وجود دارد.خانواده محور همه تلاشها و فعالیتهای بشر است.همه وزارتخانهها برای خدمترسانی به خانواده تشکیل شده و کار میکنند.مجلس و قوه قضائیه و دانشگاهها و آموزشگاهها حتی حوزههای علمیه برای خدمت به خانواده فعالیت میکنند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0