به گزارش اطلاعات آنلاین، زیدی نیز مانند تمام نخست‌وزیران عراق در دو دهه گذشته، ناچار است میان روابط راهبردی با واشنگتن و تهران، توازنی ظریف برقرار کند؛ کاری که وقتی دو طرف به سوی یکدیگر شلیک می‌کنند، بسیار دشوارتر می‌شود. دیدار روز سه‌شنبه زیدی با دونالد ترامپ، از نظر کاخ سفید پیروزی بزرگی برای دولت […]

به گزارش اطلاعات آنلاین، زیدی نیز مانند تمام نخست‌وزیران عراق در دو دهه گذشته، ناچار است میان روابط راهبردی با واشنگتن و تهران، توازنی ظریف برقرار کند؛ کاری که وقتی دو طرف به سوی یکدیگر شلیک می‌کنند، بسیار دشوارتر می‌شود. دیدار روز سه‌شنبه زیدی با دونالد ترامپ، از نظر کاخ سفید پیروزی بزرگی برای دولت محسوب می‌شد.

تام باراک، فرستاده آمریکا در عراق، چند هفته برای هماهنگی این سفر تلاش کرده بود تا نشان دهد دولت و نخست‌وزیر جدید عراق در حال حرکت به سوی آمریکا و فاصله گرفتن از ایران است. این سیاستمدار ۴۰ ساله که پیش‌تر تاجر بوده، پس از یک بن‌بست سیاسی طولانی در عراق، در ماه مه کار خود را آغاز کرد.

زیدی نامزدی مورد توافق بود که هم از سوی جناح‌های سیاسی شیعه و هم از سوی دولت ترامپ حمایت می‌شد. کاخ سفید او را فردی می‌دانست که — برخلاف رقیبش نوری المالکی، نخست‌وزیر پیشین — به حمایت تهران وابسته نبود. زیدی همچنین متعهد شد که با فساد مبارزه کند — کاری که از همان روزهای نخستِ آغاز به کارش آن را شروع کرد — و شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران را مهار نماید؛ موضوعی که در آن با احتیاط بیشتری عمل می‌کند.

هفته گذشته، زیدی در مراسم بدرقه و تشییع رهبر معظم انقلاب ایران در شهر مقدس نجف در عراق شرکت کرد و سپس راهی کاخ سفید شد تا با رئیس جمهوری آمریکا دیدار کند؛ همان کسی که دستور ترور شهید آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای را در حمله آغازین جنگ صادر کرده بود.

دو مقام آمریکایی اظهار داشتند که ایرانی‌ها بر زیدی و تیمش فشار می‌آوردند تا نخستین سفر خارجی او در مقام نخست‌وزیر، به واشنگتن نباشد. اما به گفته آنها، زیدی بر تصمیم خود برای دیدار با ترامپ پافشاری می‌کرد. مقامات آمریکایی معتقدند تصمیم زیدی نشان می‌دهد او در پیشبرد دستور کار «اولویت با عراق» که به سمت ایالات متحده و به دور از ایران است، جدی است.

ترامپ از ستایش نخست‌وزیر عراق دریغ نکرد و حتی یک ناهار برنامه‌ریزی‌نشده را به جلسه آنها اضافه کرد. ترامپ در آغاز جلسه خود گفت: «ما یک قهرمان فوق‌العاده داریم، یک قهرمان جدید… او یک مبارز بزرگ بوده و طرفدار بزرگی برای آمریکا بوده است. او یک رهبر بزرگ است. فکر می‌کنم او برای مدت طولانی آنجا خواهد بود.» زیدی برای چند دقیقه در کنار ترامپ در مقابل دوربین‌ها نشسته بود، در حالی که رئیس جمهوری در مورد ادامه حملات و اعمال محاصره دریایی علیه ایران صحبت می‌کرد.

زیدی نامی از ایران نبرد. در عوض، در مورد تقویت روابط اقتصادی با ایالات متحده، پایان دادن به خروج نیروهای آمریکایی از کشور در ماه سپتامبر، کار بر روی خلع سلاح شبه‌نظامیان و اطمینان از اینکه تمام سلاح‌های موجود در کشور تحت اختیار دولت عراق است، صحبت کرد. یک مقام آمریکایی گفت: «تمایل زیدی برای نشستن کنار ترامپ در حالی که درباره ایران صحبت می‌کرد، تصویری قدرتمند و نشان‌دهنده جدیت او برای همسویی با ایالات متحده، با وجود مخالفت ایران، بود.»

خلع سلاح شبه نظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق، موضوع کلیدی در دیدار زیدی با ترامپ و پیت هگست، وزیر دفاع، بود. مقام‌های آمریکایی امیدوارند این دیدار اولین نشانه از قصد زیدی برای عمل به تعهداتش برای خلع سلاح این شبه نظامیان باشد.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید