سنتکام اعلام کرد که از ساعت ۴ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا، نیروهای این کشور به دستور دونالد ترامپ، مرحله تازه‌ای از حملات علیه ایران را آغاز کرده‌اند. هم‌زمان با انتشار این اطلاعیه و در پی انتشار گزارش‌های رسمی و محلی، بامداد سه‌شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۵ چندین شهر و منطقه در جنوب و جنوب‌غرب ایران […]

سنتکام اعلام کرد که از ساعت ۴ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا، نیروهای این کشور به دستور دونالد ترامپ، مرحله تازه‌ای از حملات علیه ایران را آغاز کرده‌اند. هم‌زمان با انتشار این اطلاعیه و در پی انتشار گزارش‌های رسمی و محلی، بامداد سه‌شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۵ چندین شهر و منطقه در جنوب و جنوب‌غرب ایران شاهد وقوع انفجارها و حملات موشکی منتسب به آمریکا بودند. بر اساس اطلاعات منتشرشده، مناطقی در استان‌های هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، بوشهر، ایلام و کرمان هدف این حملات قرار گرفته‌اند و نهادهای مسئول همچنان در حال بررسی ابعاد و جزئیات این رخدادها هستند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد بندرعباس، جزیره قشم، بندر لنگه و بخش بمانی شهرستان سیریک از جمله مناطقی بودند که در آن‌ها صدای انفجار شنیده شد. منابع محلی اعلام کردند در بندر لنگه طی حدود یک ساعت دست‌کم دو انفجار رخ داده و در بخش بمانی سیریک نیز انفجار دیگری گزارش شده است. همچنین در بندرعباس و قشم نیز چندین صدای انفجار به گوش رسیده.

درگیرها میان ایران و آمریکا

صداوسیما اعلام کرد حوالی ساعت یک بامداد، دو نقطه در شرق و غرب شیراز هدف حمله قرار گرفته‌اند. خبرگزاری ایرنا نیز شنیده شدن صدای انفجار در این شهر را تأیید کرده، اما تاکنون جزئیات بیشتری درباره محل دقیق اصابت‌ها یا میزان خسارات منتشر نشده است.

در استان سیستان و بلوچستان نیز گزارش‌هایی از وقوع چند انفجار منتشر شد. صداوسیما و خبرگزاری مهر اعلام کردند صدای چند انفجار در بندر چابهار و شهر کنارک شنیده شده، اما هنوز اطلاعات رسمی درباره محل دقیق حملات یا خسارات احتمالی منتشر نشده است.

بوشهر نیز از جمله مناطقی است که نام آن در میان اهداف این حملات مطرح شده. با این حال، تاکنون مقام‌های مسئول جزئیاتی درباره محل دقیق حمله یا میزان خسارات احتمالی در این استان اعلام نکرده‌اند.

جنگنده

فرماندار آبدانان در استان ایلام اعلام کرد که نیروهای آمریکایی با شلیک چند موشک مناطقی خارج از محدوده شهری آبدانان را هدف قرار داده‌اند. به گفته وی، این حمله در یکی از مناطق کوهستانی و غیرنظامی اطراف شهر رخ داده و هیچ‌گونه تلفات جانی در پی نداشته است.

در حالی که در برخی منابع و شبکه‌های اجتماعی از شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان خبر داده بودند، معاون استاندار اصفهان این گزارش‌ها را رد کرد و گفت هیچ حمله یا انفجاری در شهر اصفهان یا سایر نقاط این استان رخ نداده است.

همزمان با اطلاعیه سنتکام و وقوع انفجار در چندین شهر و منطقه در جنوب و جنوب‌غرب ایران، نیروهای مسلح اردن اعلام کردند که چند نقطه در این کشور هدف حملات موشکی ایران قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، اطراف فرودگاه بین‌المللی ملک حسین در شهر العقبه واقع در جنوب اردن نیز از جمله مناطقی بوده که هدف این حملات قرار گرفته. در پی این حملات، اداره امنیت عمومی اردن با صدور اطلاعیه‌ای از شهروندان خواست تا اطلاع ثانوی در خانه‌های خود بمانند و از ترددهای غیرضروری خودداری کنند. هم‌زمان، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند انفجارهایی که در شهر ایلات شنیده شده، ناشی از اصابت موشک‌ها به مناطقی در خاک اردن بوده و این صداها از آن سوی مرز به گوش رسیده است.

موشک

روابط عمومی ارتش نیز اعلام کرد که در ادامه پاسخ به حملات موشکی آمریکا علیه مناطقی از ایران، سامانه‌های موشکی هیمارس مستقر در پایگاه عریفجان کویت هدف حمله موشکی قرار گرفته‌اند. اطلاعیه روابط عمومی ارتش به شرح زیر است:

در پاسخ به حملات موشکی شیطان بزرگ به مناطقی از کشورمان، ساعتی قبل و در مرحله هجدهم عملیات صاعقه، نیروی زمینی ارتش با موشک‌های زمین به زمین، سامانه‌های موشکی هیمارس ارتش تروریستی آمریکا مستقر در پایگاه عریفجان کویت را هدف قرار داد.

هیمارس یک سامانه موشکی متحرک با امکان جابجایی سریع علیه اهداف زمینی است که هدف قرار گرفتن آن‌ها، موجب آسیب به لایه‌های آفندی و پدافندی و کاهش قدرت موشکی دشمن در جنایت‌های تجاوزکارانه می‌شود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز با انتشار چند اطلاعیه جداگانه، از اجرای مجموعه‌ای از عملیات نظامی در تنگه هرمز و برخی پایگاه‌های آمریکا در منطقه خبر داد و گفت اهداف دریایی و سامانه‌های پدافندی آمریکا در کویت و بحرین مورد حمله قرار گرفته‌اند.

جنگ

متن اطلاعیه شماره ۳۴ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرح ذیل است:

بسم الله قاصم الجبارین

قاتلوهم حتی لاتکون فتنه

مردم با ایمان و به پاخاسته ایران اسلامی،

با استعانت از خدای متعال و با الهام از شما مردم بصیر و استوار، دریادلان نیروی دریایی سپاه به ماموریت خود جهت کنترل تنگه هرمز ادامه می‌دهند.

ساعتی پیش دو نفتکش متخلف که با فریب ارتش کودک‌کش آمریکا قصد عبور از مسیر خطرناک جنوب تنگه هرمز را داشتند، بر اثر انفجار دچار حریق گسترده شده و متوقف شدند. واحدهای امداد و نجات در حال خارج کردن خدمه این شناورها از منطقه هستند.

نیروی دریایی سپاه بار دیگر به شرکت‌های کشتیرانی اخطار می‌کند، مراقب سلامت خدمه و شناورهای خود باشند و به اطلاعات غلط ارتش آمریکا اعتماد نکنند و از مسیرهای آلوده و خطرناک پرهیز کنند.

بدیهی است تا زمانی که شرارت‌های آمریکا در منطقه ادامه دارد، تنگه هرمز بسته است و حتی یک قطره نفت و گاز و یک بسته کود شیمیایی از منطقه صادر نخواهد شد.

عملیات تنبیهی علیه پایگاه‌های آمریکایی متجاوز، به خاطر تخلفات دریایی آغاز شده و گزارش آن به استحضار شما خواهد رسید.

و ما النصر الا من عندالله العزیز الحکیم

سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیه شماره ۳۷ اعلام کرد که در ادامه عملیات خود علیه مواضع آمریکا در منطقه، چندین سامانه راداری و پدافندی ارتش آمریکا در پایگاه احمد الجابر کویت هدف حمله قرار گرفته و منهدم شده‌اند. متن اطلاعیه شماره ۳۷ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرح ذیل است:

بسم الله قاصم الجبارین

و قاتلوهم لا تکون فتنه و یکون الدین لله

ملت شریف و نجیب ایران اسلامی؛

با دعای خیر شما در مراسم اقامه شعائر حسینی علیه السلام، فرزندان غیور ایران مقتدر ضربات کوبنده ای را به دشمن مستاصل وارد ساختند و با ادامه شب سیاه برای رادارها و سامانه های پدافندی آمریکا در منطقه، یک رادار هشدار اولیه، یک سامانه رادار دفاع موشکی، یک رادار FPS۱۱۷، یک سامانه پدافندی پاتریوت و سامانه ارتباط ماهواره ای مربوط به پدافند هوایی متعلق به ارتش کودک کش آمریکا را در پایگاه احمد الجابر کویت مورد اصابت قرار داده و منهدم کردند.

با این پاکسازی راداری، دشمن می باید آماده حملات قاطع تر و کوبنده تر امواج پهپادها و موشک ها باشد.

و ما النصر الا من عند الله العزیز الحکیم

سپاه

سپاه با انتشار اطلاعیه شماره ۳۵ از اجرای موج بیست‌وچهارم عملیات نصر ۲ خبر داد و اعلام کرد که نیروی هوافضای سپاه چند هدف نظامی آمریکا در بحرین را مورد حمله قرار داده. متن اطلاعیه شماره ۳۵ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرح ذیل است:

بسم الله قاصم الجبارین

و قاتلوهم حتی لاتکون و فتنه و یکون الدین لله

ملت عظیم الشان و مجاهد ایران اسلامی؛

حماسه حضور در میدان و ۱۴۰ شبانه روز ایستادگی بی‌نظیر و پرشور شما چنان روحیه ای به رزمندگان اسلام و مدافعان از جان گذشته وطن بخشیده است که با لطف و امداد الهی هر روز حماسه‌ای نو خلق می کنند.

ساعاتی پیش عملیات بزرگ رزمندگان اسلام برای تنبیه ارتش کودک کش آمریکا به خاطر برهم زدن امنیت تنگه هرمز و تجاوز به نقاطی از میهن عزیزمان آغاز شد.

فرزندان شما در نیروی هوا فضای سپاه شب سیاهی برای رادارها و سامانه های پدافند هوایی آمریکا در منطقه رقم زدند و در موج ۲۴ عملیات نصر۲ با رمز مبارک یا رقیه (س)، به منظور هموار کردن راه عملیات گسترده آینده و از میان برداشتن موانع اصابت دقیق اهداف یک سامانه پدافندی و یک رادار آمریکایی در المحرق بحرین به طور کامل تخریب و از مدار عملیاتی خارج شد و همچنین یک سامانه پدافند هوایی پاتریوت آمریکا در اَلرفاع بحرین هدف حمله همزمان موشکی و پهپادی قرار گرفت و نابود شد.

تنبیه متجاوز ادامه دارد و گزارش آن به استحضار شما ملت عزیز و قهرمان خواهد رسید

و ماالنصر اِلا من عند الله العزیز الحکیم

کانال روزیاتو در تلگرام



منبع خبر: روزیاتو

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید