به گزارش اطلاعات آنلاین، مجتبی دستمالچیان در نشست هم‌اندیشی توسعه همکاری‌های اقتصادی استان یزد با قاره آفریقا، با تاکید بر این که امروز باید قدر سرمایه‌گذاران خارجی و تجار کشورمان را ارج بگذاریم، افزود: متاسفانه این در حالیست که امروز در حال واگذاری بازارهای صادارتی خودمان حتی با کشورهایی مانند عراق و افغانستان که سابقه […]

به گزارش اطلاعات آنلاین، مجتبی دستمالچیان در نشست هم‌اندیشی توسعه همکاری‌های اقتصادی استان یزد با قاره آفریقا، با تاکید بر این که امروز باید قدر سرمایه‌گذاران خارجی و تجار کشورمان را ارج بگذاریم، افزود: متاسفانه این در حالیست که امروز در حال واگذاری بازارهای صادارتی خودمان حتی با کشورهایی مانند عراق و افغانستان که سابقه دیرینه‌ای در مبادلات کالا با آنها داشته‌ایم، هستیم و این در حالیست که کشور به دلیل شرایط کنونی نیازمند توسعه صادرات و مبادلات تجاری است.

وی افزود: استان یزد میزبان اجلاس بین المللی سرمایه‌گذاری ایران و آفریقا با محوریت استان یزد است و این برنامه با هدف آماده‌سازی محورها و هماهنگی‌های لازم میان بخش دولتی و خصوصی کشور برای میزبانی منسجم و باشکوه از این اجلاس در حال برگزاریست.

وی با بیان این که یزد در حال حاضر دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی ایران است، گفت: وجه تمایز صنعت یزد با دیگر استانها از این جهت است که ۹۵ درصد آن به همت بخش خصوصی ایجاد و در حال مدیریت است.

دستمالچیان ادامه داد: یکی دیگر از وجوه تمایز صنعت در استان یزد بهره‌مندی از تمام ابعاد زنجیره تولید است به عنوان نمونه در حوزه نساجی یا فولاد تقریباً تمام زنجیره تولید را در استان یزد داریم و از این حیث این استان یک فرصت خوب برای سرمایه‌گذاری و نگاه ویژه برای توسعه مبادلات تجاری است.

وی ادامه داد: استان یزد از ظرفیت‌های بالا و کاملی در حوزه مصالح ساختمانی نیز برخوردار است به طوری که ۸۰ درصد کاشی و سرامیک تولیدی کشور مربوط به یزد است.او به برخی چالش‌های حوزه توسعه صادرات در کشورمان نیز اشاره وگفت: نبود مرجع تصمیم‌گیری واحد در حوزه صادرات کشور و ارائه نشدن حمایت‌های لازم از صادرکنندگان از جمله این چالش‌هاست.

رئیس اتاق بازرگانی همچنین یکی دیگر از مشکلات توسعه صادارت در کشورمان را موضوع حمل و نقل و لجستیک ذکر کرد و خواستار اهتمام مسئولان به تقویت این بخش مهم در کشور شد.

نماینده ولی‌فقیه در آفریقا:همکاری با آفریقا باید بر پایه برنامه‌ریزی راهبردی و ایجاد شراکت‌های پایدار باشدنماینده ولی‌فقیه در آفریقا مردم یزدگفت امروز کشورهایی مانند ترکیه توانسته‌اند با حمایت جدی دولت از بخش خصوصی، حضور پررنگی در بازارهای آفریقا داشته باشند و هزاران پروژه اقتصادی را در این قاره اجرا کنند. این تجربه نشان می‌دهد که حمایت مؤثر از فعالان اقتصادی، شرط موفقیت در بازارهای بین‌المللی است.

نماینده ولی فقیه در افریقا گفت: ورود به بازارهای آفریقایی باید بر اساس مطالعات دقیق، شناخت ظرفیت‌ها، چالش‌ها و شرایط هر کشور انجام شود. سرمایه‌گذاری و تجارت بدون شناخت کافی از محیط اقتصادی و اجتماعی کشورهای هدف، نمی‌تواند به نتایج مطلوب منجر شود.او ادامه داد: دولت‌های آفریقایی اکنون با رویکرد توسعه اقتصادی، به دنبال بهره‌برداری از منابع و ظرفیت‌های خود هستند و ایران نیز باید از این فرصت برای گسترش همکاری‌های اقتصادی استفاده کند.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید