به گزارش اطلاعات آنلاین، این عملیات چند هفته است که ادامه دارد و سازمان‌هایی را که تهران به انجام حملات و حمایت از فعالیت‌های شورشی در غرب ایران متهم می‌کند، هدف قرار داده است. با این وجود، این اعلام نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها است، زیرا نشان می‌دهد نیروهای زمینی ایران به جای تکیه صرف بر حملات […]

به گزارش اطلاعات آنلاین، این عملیات چند هفته است که ادامه دارد و سازمان‌هایی را که تهران به انجام حملات و حمایت از فعالیت‌های شورشی در غرب ایران متهم می‌کند، هدف قرار داده است. با این وجود، این اعلام نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها است، زیرا نشان می‌دهد نیروهای زمینی ایران به جای تکیه صرف بر حملات موشکی، پهپادی و توپخانه‌ای که مشخصه کارزارهای قبلی علیه گروه‌های شبه‌نظامی کرد تحت حمایت غرب بوده، عملیات‌هایی را در داخل خاک عراق انجام داده‌اند.

تهران بارها گروه‌های مخالف کرد ایرانی مستقر در شمال عراق، از جمله سازمان‌هایی مانند حزب آزادی کردستان (PAK)، حزب دموکرات کردستان ایران (KDPI)، کومله و پژاک، را به همکاری با سرویس‌های اطلاعاتی غربی و اسرائیلی و تلاش برای نفوذ به ایران متهم کرده است. مقامات ایرانی از زمان درگیری‌های منطقه‌ای در اوایل امسال، چنین اتهاماتی را تشدید کرده و هشدار داده‌اند که هر گونه عملیات فرامرزی توسط گروه‌های جدایی‌طلب با نیروی نظامی مواجه خواهد شد. با این وجود، جزئیات کمی در مورد عملیات ایران منتشر شده و نه گروه‌های خاص مورد هدف قرار گرفته و نه مکان‌های آنها فاش شده است.

مقام‌های آمریکایی بارها به نقش مهم گروه‌های شبه‌نظامی کرد در تلاش‌های جنگی علیه ایران اشاره کرده‌اند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در مصاحبه‌ای با رویترز در مارس ۲۰۲۶، از گروه‌های کرد ایرانی که علیه ایران عملیات انجام می‌دهند، حمایت کرد و گفت: «فکر می‌کنم فوق‌العاده است که آنها می‌خواهند این کار را انجام دهند، من کاملاً موافق آن هستم.»

او به احتمال عبور شبه‌نظامیان کرد ایرانی از ایران در طول درگیری اشاره داشت. رویترز در ۳ مارس با استناد به سه منبع آگاه از این مذاکرات گزارش داد که شبه‌نظامیان کرد ایرانی با ایالات متحده در مورد اینکه آیا و چگونه به نیروهای امنیتی ایران از پایگاه‌های کردستان عراق حمله کنند، مشورت کرده‌اند. به گفته دو منبع، هدف تضعیف ارتش ایران و ایجاد شرایطی برای قیام گسترده‌تر علیه دولت بود.

در ۶ مارس، رویترز گزارش داد مقام‌های اسرائیلی با جناح‌های کرد ایرانی در مورد عملیات برای تصرف شهرهای نزدیک مرز ایران گفتگوهایی انجام داده‌اند، در حالی که ترامپ علناً از احتمال حمله کردها استقبال کرد. متعاقباً، سی‌ان‌ان به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داد که سیا در حال بررسی گزینه‌هایی برای ارائه پشتیبانی از تلاش جنگی کردها با هدف گسترش نیروهای امنیتی ایران، تشویق ناآرامی در داخل ایران یا بالقوه قادر ساختن نیروهای کرد برای کنترل بخش‌هایی از شمال غربی ایران است.

در این گزارش آمده است که گفتگوهایی با رهبران کرد در عراق و گروه‌های مخالف کرد ایرانی در حال انجام است، اگرچه هنوز تصمیم نهایی اعلام نشده است. واشنگتن پست بعداً در همان ماه گزارش داد دولت ترامپ با رهبران سیاسی کرد عراقی و گروه‌های مخالف کرد ایرانی تماس گرفته است. ترامپ ضمن ترغیب گروه‌های کرد به مشارکت در تلاش‌ها برای بی‌ثبات کردن دولت ایران، پشتیبانی هوایی و کمک لجستیکی ایالات متحده را پیشنهاد داده است.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید