غدیر: نقطه اوج رسالت، علی (ع) کمال‌ انسانیت
غدیر: نقطه اوج رسالت، علی (ع) کمال‌ انسانیت
جامعه نوپای اسلامی، در فراز و فرودهای خود و در سایه جاهلیت آن روزگار، ابتر می‌ماند اگر علی(ع) و ولایت علی(ع) نبود.

زیرنویس- گروه فرهنگ: پیامبری برگزیده می‌شود تا انسانیت را ارتقا بخشد. اما او را ختم رُسُل می‌خوانند و انسان هنوز نمی‌داند چگونه بودن، چگونه شدن و رسیدن به پایان این راه. اگر دست علی(ع) در فراز غدیر بالا نمی‌رفت، این پایان راه زود هنگام بود و دین ناتمام. و چه زیبا غدیر در «خُمِ حجاز» به تمام معنا تعریف شد: «آنان که جلوتر رفته‌اند بازگردند و کسانی که عقب افتاده‌اند خود را هر چه سریع‌تر برسانند.» که تو بدانی محور، غدیر است نه مسیری بدون غدیر.

جامعه نوپای اسلامی، در فراز و فرودهای خود و در سایه جاهلیت آن روزگار، ابتر می‌ماند اگر علی(ع) و ولایت علی(ع) نبود.

علی(ع) آمد تا عالی‌ترین جلوه نبوی را بسازد. علی(ع) اینجا فقط پسرعم نبی یا همسر دخت پیامبر نیست که وارث این میراث می‌شود، بلکه او عصاره خلقت، جلوه امامت، نماد انسانیت و نتیجه نبوت است. آدمی الگوی زندگی و مردانگی خود را می‌یابد و انسانیت در کالبد تن معنا می‌شود و تاریخ بشریت با سرفصلی تازه آغاز می‌شود. ابوالبشری که فرشته وحی بر او نازل نمی‌شود، بلکه خود او کلام‌الله است و این وصی بر آن نبی برازنده است!

انسان امروز، در میان هیاهوی رسانه‌ای که فرصت تفکر و اندیشیدن را از او گرفته است، می‌تواند لَختی در سایه‌سار علی(ع) بنشیند، دمی بیاساید و از جرعه ناب علم و یقینش بنوشد. و اگر فرصتی داشت، خود را در غدیر او غرقه سازد. آنگاه است که می‌تواند زر وجودی خود را باز یابد تا پاک و طاهر شود.

علی(ع) انسانی است که زمان و مکان نمی‌شناسد. او مرز نمی‌شناسد، نه به دین محدود می‌شود نه در حصار فرقه و ملتی قرار می‌گیرد. دل‌آزردگان سخنش را می‌شنوند و بر دردمندان مرهم می‌شود.

هر کس علی(ع) را شناخت؛ بر او که نه، بر خود می‌بالد که آنچه گذشت، هر چه هست و خواهد شد، در او خلاصه هست…

و جز بر غدیر نمی‌اندیشد؛ چرا که گذشته‌ای از دست رفته‌ای دارد و در طلب آینده‌ای روشن است. می‌داند کربلا و جان‌گدازی‌اش در خلأ غدیر بر انسانیت تحمیل شد و منجی عالم بشریت، در سایه‌سار غدیر، چشم به راه نشسته است.

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید
 

 

  • نویسنده : گلستان علی پور
  • منبع خبر : گروه فرهنگ هنر زیرنویس