به گزارش اطلاعات آنلاین، روسیه فیلمی تازه از یک جنگنده تهاجمی Su-34 منتشر کرده که چهار بمب اصلاح‌شده FAB-500T مجهز به کیت‌های هدایت و افزایش برد ماژول یکپارچه گلایدینگ و تصحیح (UMPK) ارتقایافته را حمل می‌کند و این نشاندهنده تکامل مداوم رویکرد نیروهای هوافضای روسیه در پرتاب حملات فراتر از برد بصری است. به نظر […]

به گزارش اطلاعات آنلاین، روسیه فیلمی تازه از یک جنگنده تهاجمی Su-34 منتشر کرده که چهار بمب اصلاح‌شده FAB-500T مجهز به کیت‌های هدایت و افزایش برد ماژول یکپارچه گلایدینگ و تصحیح (UMPK) ارتقایافته را حمل می‌کند و این نشاندهنده تکامل مداوم رویکرد نیروهای هوافضای روسیه در پرتاب حملات فراتر از برد بصری است. به نظر می‌رسد طراحی جدید، آخرین مرحله از تلاش روسیه برای تبدیل ذخایر عظیم بمب‌های دوران جنگ سرد به سلاح‌های هدایت‌شونده دقیق است.

برنامه بمب گلاید روسیه در سه سال گذشته یکی از مهم‌ترین تحولات درگیری در صحنه جنگ اوکراین بوده است. روسیه به جای تکیه انحصاری بر سلاح‌های دقیق گرانقیمت و هدفمند، رویکردی نسبتاً کم‌هزینه را با تجهیز بمب‌های سری FAB متعارف به ماژول‌های هدایت، بال‌های قابل استقرار و سامانه‌های ناوبری ماهواره‌ای اتخاذ کرده است. این امر نیروهای هوافضای روسیه را قادر ساخته حملات دقیقی را با کسری از هزینه موشک‌های کروز اختصاصی انجام دهند و در عین حال از ذخایر عظیم بمب‌های دوران از شوروی استفاده کنند.

حضور یک فروند سوخو-۳۴ حامل چهار سلاح ارتقایافته FAB-۵۰۰T همچنین نشان می‌دهد نیروی هوایی روسیه چگونه دکترین عملیاتی خود را تطبیق داده است. در اوایل درگیری، هواپیماهای تاکتیکی روسیه اغلب در نزدیکی خط مقدم عملیات انجام می‌دادند و از بمب‌های سقوط آزاد متعارف استفاده می‌کردند. تغییر به سمت استفاده از بمب‌های دور از دسترس، که در آن هواپیماها بمب‌های گلاید را از فاصله‌ای بسیار دورتر از پوشش درگیری بسیاری از سامانه‌های دفاع هوایی رها می‌کنند، عامل اصلی کاهش نرخ فرسایش در ناوگان بوده و به بمب‌افکن‌ها اجازه می‌دهد با اهداف از بردهای بسیار دور، اغلب بیش از ۷۰ کیلومتر دورتر، درگیر شوند.

اولین ماژول‌های یکپارچه گلاید و تصحیح به بمب‌ها اجازه می‌دادند هنگام پرتاب از ارتفاع ۱۰ تا ۱۲ هزار متری، ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر را طی کنند، قبل از اینکه این برد بعداً به ۸۰ کیلومتر افزایش یابد. در اکتبر ۲۰۲۵، معاون رئیس اداره اصلی اطلاعات اوکراین، وادیم اسکیبیتسکی، فاش کرد که نوع جدیدی از بمب گلاید برد ۱۹۳ کیلومتری را نشان داده است. او تأکید کرد که این می‌تواند اساساً پویایی خطوط مقدم را تغییر دهد و یک تغییردهنده بازی برای توانایی دارایی‌های هوانوردی برای انجام حملات گسترده کم‌هزینه به اهداف بسیار عمیق‌تر در پشت خطوط مقدم باشد.

بمبی که به آن اشاره شد، ظاهراً طرحی با موتور موشکی بود که اخیراً رونمایی شده بود. اگرچه این بمب با موتور موشکی گران‌تر از یک بمب گلاید سنتی است، اما تخمین زده می‌شود که هزینه آن برای بخش کوچکی از یک موشک کروز که قادر به حمل بار مشابه در برد قابل مقایسه است، بسیار کمتر بوده است.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید