چای ماسالا نوعی چای پر عطر و پر ادویه است که خواستگاه آن به کشور هند باز می‌گردد. این چای از ترکیب چند نوع ادویه و چای سیاه و شیر تهیه می‌شود؛ که به دلیل وجود ادویه‌های مختلف طبع گرمی دارد و یک نوشیدنی و بهترین چای مناسب فصول سرد است. به گزارش مجله اکالا، […]

چای ماسالا نوعی چای پر عطر و پر ادویه است که خواستگاه آن به کشور هند باز می‌گردد. این چای از ترکیب چند نوع ادویه و چای سیاه و شیر تهیه می‌شود؛ که به دلیل وجود ادویه‌های مختلف طبع گرمی دارد و یک نوشیدنی و بهترین چای مناسب فصول سرد است.

به گزارش مجله اکالا، با وجود ادویه‌هایی مانند زنجبیل، دارچین، فلفل و … اگر این چای را بدون شیرین‌کننده مصنوعی (شکر) استفاده کنید برای بالا بردن سوخت‌وساز بدن و لاغری نیز مناسب است.

طرز تهیه چای ماسالا کافی‌شاپی در منزل؛ نکات ریز برای طعم بهتر

طرز تهیه چای ماسالا

در ادامه طرز آماده کردن پودر و دم آوری چای ماسالا را بررسی می‌کنیم:

مرحله اول: تفت دادن و آسیاب کردن مواد

در ابتدا ادویه‌ها داخل ماهیتابه کمی تفت می‌دهیم. این کار باعث می‌شود که عطر ادویه‌ها در اثر حرارت آزاد شده و چای ماسالا در نهایت خوش عطرتر شود.

فقط باید دقت کنید که حتما حرارت ملایم باشد و به محض آزاد شدن عطر ادویه‌ها ماهیتابه را از روی حرارت برداریم. بعد از اینکه ادویه‌ها کمی خنک شدند آن‌ها را داخل دستگاه آسیاب می‌ریزیم.

مرحله دوم: گرم کردن شیر

دستگاه آسیاب‌کن را روشن می‌کنیم و یا چند پالس می‌زنیم تا ادویه‌ها کمی آسیاب شوند. نیازی به پودر کردن کامل ادویه‌ها نیست.

همینکه مقداری خرد شوند کافی است. شیر را داخل قوری می‌ریزیم که بهتر است از قبل آن را گرم کرده باشید تا مدت دم کشیدن چای ماسالا کوتاه‌تر و سریعتر شود.

مرحله سوم: افزودن آبجوش و چای سیاه

آبجوش را به شیر داخل قوری اضافه می‌کنیم. سپس چای سیاه را به آن اضافه می‌کنیم. این مقدار چای سیاه و ادویه مناسب برای حدود ۴ لیوان چای ماسالا است.

به دلخواه خود می‌توانید میزان مایعات مواد اولیه را نصف کنید و از نصف پودر ادویه بدست آمده استفاده کنید. در این صورت بهتر است از ۲ قاشق چایخوری چای سیاه استفاده کنید.

مرحله چهارم: افزودن ادویه‌ها

بعد از اضافه کردن چای سیاه، ادویه‌ها نیز اضافه می‌کنیم و قوری را روی حرارت کتری می‌گذاریم تا چای دم بکشد.

مرحله آخر: دم آوری چای ماسالا

مدت زمان دم کشیدن بیشتر و طولانی‌تر از چای معمولی است تا عطر ادویه‌ها کاملا داخل شیر و در واقع چای آزاد شود.

حدودا ۱ الی ۲ ساعت زمان می‌برد. بعد ازینکه چای دم کشید آن را از صافی رد می‌کنیم.

چای ماسالا را با مقداری پودر دارچین تزئین کرده و طبق دلخواه با شکر و عسل سرو می‌کنیم.

نکات تهیه چای ماسالا

همان‌طور که گفته شد این مقدار مواد اولیه برای حدودا ۴ لیوان چای مناسب است در صورت دلحواه می‌توانید مواد اولیه را

نصف کنید یا فقط با نصف کردن مایعات از نصف پودر بدست آمده استفاده کنید و نیمه باقی مانده را نگه دارید.

تمامی ادویه‌ها را طبق سلیقه خود می‌توانید کم و زیاد کنید به عنوان مثال می‌توانید میزان دارچین را بیشتر کنید.

می‌توانید قبل از حرارت دادن ادویه‌هایی مانند هل و چوب دارچین و … را بشکنید.

در صورتی که چای با عطر و ادویه زیاد دوست دارید، می‌توانید میزان مایعات دستور را نصف کنید، ولی از همین میزان ادویه استفاده کنید تا چای با عطر و ادویه‌ی زیاد بدست بیاورید.

دم کردن چای برای مدت طولانی باعث می‌شود تا چای ماسالا با عطر مطبوع و دلچسب داشته باشیم؛ که باب طبع ایرانی‌ها است، اما از روش‌های زیر نیز برای آماده کردن این چای می‌توانید استفاده کنید:

ادویه‌ها را بعد از آسیاب همراه با مایعات داخل شیرجوش بریزید و برای چند دقیقه روی حرارت بذارید تا ادویه‌ها و چای سیاه همراه با مایعات چند دقیقه بجوشد. در این حالت چای ماسالا کمی عطر تندتری پیدا می‌کند. در واقع این روش دیگر برای تهیه این چای است.

برای داشتن پودر چای ماسالا می‌توانید تمامی ادویه‌ها را بطور کامل آسیاب کنید تا حالت پودری پیدا کند و این پودر را در ظرف درب بسته نگهداری کنید و هر زمان که خواستید همراه با چای سیاه و مایعات یعنی شیر و آبجوش دم کرده و نوش جان کنید.

اگه ادویه‌ها را کاملا پودر کردید، مدت زمان دم کردن چای کوتاه‌تر می‌شود. حتی برای کاهش این زمان می‌توانید از پودر ادویه‌ها و چای دم کشیده استفاده کنید و آن را با شیر گرم ترکیب کرده و نوش جان کنید.

سؤالات متداول

در ادامه به سؤالات شما در رابطه با چای ماسالا پاسخ می‌دهیم:

برای شیرین کردن چای ماسالا از چه افزودنی استفاده کنیم؟‌

می‌توانید از شکر سفید یا قهوه‌ای استفاده کنید. به‌علاوه برای سالم‌تر بودن این نوشیدنی می‌توانید از عسل برای شیرین کردن استفاده کنید.

چای ماسالا را با شیر یا آب باید درست کرد؟

برای تهیه این نوشیدنی به روش کافی‌شاپی، باید از شیر و آب جوش استفاده کنید. وجود شیر در چای ماسالا باعث غلیظ‌تر شدن می‌شود.

برای اینکه طعم و عطر چای ماسالا بیشتر باشد و غلظت آن افزایش یابد باید چه کار کرد؟‌

می‌توانید میزان مایعات آن را نصف کنید و ادویه‌ها را طبق ذائقه خود، افزایش دهید.

+