اطلاعات نوشت:درحالی‌که قیمت ارز در بازار رو به افزایش است و دیروز دلار آمریکا مرز ۱۳۲ هزارتومان را رد کرد، وزیر اقتصاد با گلایه از بازنگشتن میلیاردها دلار ارز صادراتی توسط بخش‌های دولتی و خصولتی، از استفاده از ابزارهای قضایی و مالیاتی برای بازپس‌گیری این ارزها خبرداد. به گزارش خبرنگار اقتصادی اطلاعات، دولت به خاطر […]

اطلاعات نوشت:درحالی‌که قیمت ارز در بازار رو به افزایش است و دیروز دلار آمریکا مرز ۱۳۲ هزارتومان را رد کرد، وزیر اقتصاد با گلایه از بازنگشتن میلیاردها دلار ارز صادراتی توسط بخش‌های دولتی و خصولتی، از استفاده از ابزارهای قضایی و مالیاتی برای بازپس‌گیری این ارزها خبرداد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی اطلاعات، دولت به خاطر تحریم هابا تنگنای ارزی مواجه است و به این علت تخصیص ارز برای مصارف ضروری کشور مانند کالاهای اساسی، دارو  و مواد اولیه با کندی و تاخیر مواجه شده و این امر به‌طور مستقیم در افزایش قیمت‌ها و سفره‌های مردم تاثیرگذاشته است. اما درهمین حال میلیاردها دلار ارز حاصل از صادرات به کشور بازنگشته و  در دست گروه‌های مختلف بلوکه شده است.

براین‌اساس، بخشی از ارزهای صادراتی بازنگشته در دست اشخاص حقیقی و حقوقی است که با سوء‌استفاده از کارت‌های موقت یا یکبار مصرف بازرگانی اقدام به صادرات کرده و ارز حاصله را به کشور بازنگردانیده‌اند.

دراین‌باره، دیروز حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس فهرست ۱۰۰۰ نفر که تاکنون فقط یکبار صادرات داشتند (عموما با کارت بازرگانی یکبار مصرف) و بیشترین عدم بازگشت ارز را داشته‌اند را در قالب یک فایل پی‌دی‌اف  منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این فایل پی‌دی‌اف به طورشفاف اسامی دقیق اشخاص حقیقی وحقوقی یادشده به همراه مبلغ صادرات، مبلغ تعهد ارزی ومبلغ تعهدات سررسید شده ارزی به یورو را  قیدکرده است.

براساس این فایل، مجموع صادرات انجام شده توسط کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف ۳۳/۷ میلیارددلار بوده که ۷۲ درصد تعهدات ایفا نشده آن مربوط به این یک هزار نفراست.
درکنار این اعلام، علیرضاگچ پززاده معاون ارزی بانک مرکزی پنج شنبه گذشته در نشست فعالان اقتصادی خراسان‌رضوی در اتاق بازرگانی مشهد تصریح کرد: طی دو سال گذشته حدود  ۹۰۰ کارت بازرگانی اجاره‌ای شناسایی شده که بیش از ۱۵ میلیارد دلار تعهد ارزی آن‌ها ایفا نشده است؛  تنها   ۱۵ نفر از دارندگان این کارت‌ها، حدود ۶ میلیارد دلار تعهد ارزی بر عهده دارند.

میلیاردها دلار در دست دولتی‌ها و خصولتی‌ها

در کنار کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف، بخش بزرگی از ارزهای صادراتی بازنگشته در دست شرکت‌های دولتی و خصولتی است که روشن است بازپس‌گیری آن در کنار ایفای تعهدات ارزی بخش تجاری، چه گشایش ارزی بزرگی را ایجاد کرده وعلاوه برتامین بخش بزرگی از نیازهای کشور،قیمت ارز در بازار آزاد را هم کنترل خواهد کرد.

دراین‌باره، دیروز سیدعلی‌مدنی‌زاده وزیر اقتصاد در آیین نواختن زنگ آغاز معاملات در بازار سرمایه که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری برگزارشد،اقدامات مدیریتی برای ساماندهی بازارارز را مورد تاکید قرار داد و گفت: متأسفانه بعضی از شرکت‌های زیرمجموعه دولت یا شرکت‌های خصولتی و نیمه دولتی ارز حاصل از صادرات را برنگردانده‌اند که با اقدامات وزارت اقتصاد و دولت و بر اساس قوانین ملزم به بازگشت ارز صادراتی خواهند بود؛ ضمانت اجرایی آن هم الزامات مالیاتی و ابزارهای قضایی است.

به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه برخی منابع ارزی در تراستی‌ها قفل شده و برای بازگشت این منابع اقداماتی انجام خواهیم داد، افزود: برنامه جامعی برای کنترل بازار ارز آماده شده که جزئیات آن را بانک مرکزی اعلام خواهد کرد.

برنامه ۱۷ بندی اصلاحات اقتصادی

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین با بیان اینکه دولت، اقتصاد را رها نکرده است ، از تهیه برنامه ۱۷ بندی دولت برای ساماندهی مسایل کلان اقتصادی خبر داد.

مدنی‌زاده ادامه داد: برنامه دولت سه‌محور اصلی دارد؛ محور اول در خصوص مسائل ارزی و کنترل تورم، محور دوم درباره تولید و سرمایه‌گذاری و محور سوم درباره معیشت و اشتغال است.

وی با تاکید بر اینکه سیاست کلی دولت برای کاهش تورم، کنترل کسری بودجه دولت و کنترل ناترازی‌های بانکی است،  اظهار داشت: در خصوص اقدامات کوتاه‌مدت برای کنترل بازار ارز و تورم تصمیمات‌خوبی در بانک مرکزی اتخاذ شده که این برنامه‌ها به زودی ارایه خواهد شد. همچنین درخصوص فعالیت‌های سفته بازانه در بازار ارز هم بانک مرکزی برنامه‌هایی دارد که جزئیات آن اعلام خواهد شد.

وزیر اقتصاد محور دوم تصمیمات اخیر دولت را  در خصوص سیاست‌های ارز ترجیحی دانست و گفت: درخصوص تعیین تکلیف بدهی‌های ناشی از ارز ترجیحی، ساماندهی وضعیت ارز ترجیحی و افزایش یارانه مرتبط با  کالاهای اساسی تصمیمات خوبی اتخاذ شده است.

وی یکی از مشکلات بانک‌مرکزی برای مدیریت نقدینگی را بازار اوراق بهادار دولتی عنوان کرد و ادامه داد: این مشکل از کسری بودجه‌های دولت ناشی می‌شود و به دلیل نابسامانی بازار اوراق بدهی، دچار فضای چندنرخی شده است.

مدنی زاده با بیان اینکه طرحی برای اصلاح این وضعیت تدوین شده که تا دو هفته آینده به تصویب می رسد، بخش دیگری از اصلاحات اخیر اقتصادی را  در حوزه فرآیندهای تجاری و گمرکی دانست و توضیح داد: این کار به‌طورعمده به بحث اصلاح تعرفه‌های گمرکی و  همینطور اصلاح رویه‌های گمرکی خواهد پرداخت که به یکی از معضلات اقتصادی کشور تبدیل شده و باعث بخشی از نابسامانی بازار ارز است.

بودجه سال آینده بدون کسری

وی همچنین گفت: بودجه سال آینده به‌گونه‌ای تدوین شده که کسری آن نزدیک به صفر است و فشاری بر بانک مرکزی وارد نمی‌شود و تورم هم با  این روش کنترل خواهد شد.

وزیراقتصاد تصریح‌کرد: بودجه ۱۴۰۵ با تأکیدات شدید رئیس‌جمهوری که باید دستگاه‌های بودجه‌بگیر و هزینه‌های زائد کاهش‌یابد، بسته‌شده‌است؛ لذا بسیاری از ساختارها یا  جمع یا   ادغام می‌شوند که در نتیجه هزینه دولت کاهش می‌یابد و قدم بزرگی در راستای کنترل تورم برای سال آینده است.

حجت الله صیدی رئیس سازمان بورس هم در این مراسم گفت: سهام حداقل ۱۵ تا ۲۰ شرکت تا پایان سال عرضه اولیه می شوند.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید