به گزارش خبرنگار زیرنویس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۵، حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه‌بگیران را ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین کردند. رحمت‌اله نوروزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از این رقم تأکید کرد: شان بازنشستگان بالاتر از این ارقام است و با تورم موجود، زندگی به سختی می‌گذرد. رئیس […]

به گزارش خبرنگار زیرنویس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۵، حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه‌بگیران را ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین کردند. رحمت‌اله نوروزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از این رقم تأکید کرد: شان بازنشستگان بالاتر از این ارقام است و با تورم موجود، زندگی به سختی می‌گذرد.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس ضمن تایید این مصوبه، از ناکافی بودن آن برای تأمین معیشت بازنشستگان ابراز تأسف کرد و گفت: انصافاً شأن بازنشستگان عزیز ما بالاتر از این ارقام است. همه ما واقفیم که این میزان حقوق با توجه به تورم سنگین موجود، کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد و این قشر زحمتکش روزگار سختی را سپری می‌کنند.

نماینده مردم علی‌آباد کتول با بیان محدودیت‌های بودجه‌ای در افزایش حقوق‌ها تصریح کرد: ما در فرآیند بودجه‌ریزی تا اندازه مشخصی می‌توانیم دست به تغییر بزنیم. نهایت تغییرات مجاز حدود ۴ درصد است و بیش از این امکان افزایش وجود ندارد، زیرا تحمیل بار مالی فراتر از توان دولت، که خود تأکید دارد قادر به تأمین آن نیست، بی‌فایده خواهد بود.

نوروزی با تأکید بر راهکار اصلی بهبود وضعیت معیشتی خاطرنشان ساخت: به اعتقاد من در شرایط فعلی، بزرگترین خدمتی که مجلس و دولت می‌توانند به مردم و به ویژه قشر بازنشسته و حقوق‌بگیر انجام دهند، کنترل تورم و حتی کاهش نرخ آن است. باید تمام توان خود را برای تحقق این هدف به کار ببندیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان با ابراز ناخرسندی از وضعیت موجود گفت: با همه این اوصاف، ما در برابر مردم به خصوص بازنشستگان عزیز شرمنده‌ایم و امیدواریم با کنترل تورم، قدرت خرید این عزیزان حفظ شود.

گفتنی است رقم ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای حداقل حقوق بازنشستگان در حالی تصویب شده که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، خط فقر برای یک خانوار شهری در سال ۱۴۰۴ به مراتب بالاتر از این رقم برآورد شده است و اذعان صریح یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به ناکافی بودن حقوق مصوب، نشان‌دهنده شکاف عمیق بین ارقام بودجه‌ای و هزینه‌های واقعی زندگی است.

نکته قابل تأمل دیگر، تأکید نوروزی بر کنترل تورم به‌عنوان تنها راهکار نجات معیشت بازنشستگان است. این اظهار نظر تلویحاً بیان می‌کند که مجلس و دولت در شرایط فعلی توان افزایش چشمگیر حقوق‌ها را ندارند و امید اصلی به کاهش نرخ تورم دوخته شده است. با این حال، تجربه سال‌های اخیر نشان می‌دهد که تورم مزمن و مستمر، هر سال بخش قابل توجهی از قدرت خرید اقشار ثابت‌درآمد را می‌بلعد و این نگرانی وجود دارد که بازنشستگان در سال آینده نیز همچنان درگیر چالش معیشت باشند.

با این همه باید منتظر لایحه دولت برای افزایش حقوق به صورت دوبار در سال نیز بود؛ موضوعی که قالیباف به صراحت از آن دفاع کرد.

منبع خبر: رکــنا

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید