به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر؛ داوود لپه‌چی، رئیس هیئت‌مدیره حبوبات ایران، با نزدیک شدن به ماه رمضان و نوروز نسبت به تشدید فشار قیمتی در بازار حبوبات هشدار داد؛ بازاری که به گفته او زیر سایه گرانی گوشت و مرغ، با افزایش تقاضا روبه‌رو شده و حالا از محل تغییر سیاست ارزی نیز ضربه خورده […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر؛ داوود لپه‌چی، رئیس هیئت‌مدیره حبوبات ایران، با نزدیک شدن به ماه رمضان و نوروز نسبت به تشدید فشار قیمتی در بازار حبوبات هشدار داد؛ بازاری که به گفته او زیر سایه گرانی گوشت و مرغ، با افزایش تقاضا روبه‌رو شده و حالا از محل تغییر سیاست ارزی نیز ضربه خورده است.

لپه‌چی می‌گوید حذف ارز ترجیحی ۷۰ تا ۷۵ هزار تومانی و انتقال آن به تالار دوم با نرخ ۱۳۰ هزار تومان، بسیاری از واردکنندگان را غافلگیر کرده و برخی را تا مرز ورشکستگی پیش برده است. به گفته او، فعالانی که با مبنای ارز قبلی قیمت‌گذاری کرده بودند، حالا با بدهی و کمبود نقدینگی مواجه‌اند و توان تامین مجدد کالا را ندارند.

او سهم بازار را ۳۰ درصد وارداتی و ۷۰ درصد تولید داخل اعلام می‌کند، اما تاکید دارد حتی تولید داخلی هم از مسیر افزایش هزینه‌های کود، سم، بسته‌بندی و دستمزد، از رشد نرخ ارز بی‌تاثیر نمانده است. لپه‌چی با اشاره به پنج حلقه اثرگذار در زنجیره توزیع، توضیح می‌دهد چرا قیمت نهایی در خرده‌فروشی‌ها بالاتر از نرخ واردکننده است.

او پیش‌بینی می‌کند با رسیدن به پیک مصرف در رمضان و عید، اثر این تغییرات پررنگ‌تر شود و احتمال افزایش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد.

 

منبع: خبر آنلاین

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

منبع خبر: اندیشه معاصر

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید