به گزارش زیرنویس، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور نسبت به ورود پرشتاب ایران به بحران سالمندی هشدار داد و تأکید کرد که ادامه روند کنونی می‌تواند صندوق‌های بازنشستگی را در سال‌های آینده با بحران جدی مواجه کرده و توان پرداخت مستمری سالمندان را با چالش اساسی روبه‌رو کند. مجید فولادیان، رئیس دبیرخانه شورای ملی […]

به گزارش زیرنویس، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور نسبت به ورود پرشتاب ایران به بحران سالمندی هشدار داد و تأکید کرد که ادامه روند کنونی می‌تواند صندوق‌های بازنشستگی را در سال‌های آینده با بحران جدی مواجه کرده و توان پرداخت مستمری سالمندان را با چالش اساسی روبه‌رو کند.

مجید فولادیان، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، در نشست شورای اداری و مناسب‌سازی شهرستان گلبهار که با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار کرد: ایران اکنون به کشوری سالمند تبدیل شده و با بیشترین سرعت و شیب در جهان به سمت سالمندی جمعیت حرکت می‌کند. اگر این روند بدون مداخله و سیاست‌گذاری مؤثر ادامه یابد، صندوق‌های بازنشستگی در آینده نزدیک با بحران‌های جدی روبه‌رو خواهند شد و پرداخت مستمری سالمندان به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۲ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند، افزود: از سال ۱۴۱۰ وارد نقطه عطف جمعیتی می‌شویم؛ نقطه‌ای که جمعیت سالمند و جمعیت جوان کشور برابر می‌شود و پس از آن، جمعیت سالمندان با شتاب بالا افزایش یافته و جمعیت جوان به‌سرعت کاهش پیدا می‌کند.

فولادیان با اشاره به وضعیت متولدین دهه ۶۰ تصریح کرد: جمعیتی که زمانی به‌عنوان یک فرصت جمعیتی تلقی می‌شد، از بدو تولد با بحران‌های متعددی از حوزه بهداشت و آموزش گرفته تا اشتغال، مسکن و معیشت مواجه بوده و اکنون در آستانه ورود به بحران سالمندی قرار دارد.

بحران صندوق‌های بازنشستگی در سایه سالمندی

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با ترسیم سناریوی بدبینانه سالمندی در ایران گفت: در صورت فقدان سیاست‌گذاری به‌موقع، صندوق‌های بازنشستگی با بحران جدی و حتی ورشکستگی روبه‌رو می‌شوند و پرداخت مستمری سالمندان در سال‌های آینده با چالش اساسی مواجه خواهد شد؛ مسئله‌ای که می‌تواند فقر سالمندی را به بحرانی فراگیر تبدیل کند.

وی ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد تا سال ۱۴۲۰ بیش از ۲۵ درصد جمعیت سالمند کشور زیر خط فقر مطلق قرار خواهند گرفت؛ آماری نگران‌کننده که پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و انسانی سنگینی به همراه دارد و بحران‌هایی نظیر مسکن، تنهایی، انزوای اجتماعی و افت کیفیت زندگی سالمندان را تشدید خواهد کرد.

فولادیان با تأکید بر پیوستگی بحران‌های حوزه سالمندی اظهار کرد: سالمندی مسئله‌ای تک‌بعدی نیست و زنجیره‌ای از بحران‌ها را به دنبال دارد؛ هرگونه اختلال در نظام بازنشستگی، معیشت یا خدمات اجتماعی، به‌طور مستقیم بحران‌های بعدی را تشدید می‌کند.

وی یکی از چالش‌های جدی کشور را نبود داده‌های دقیق و به‌روز درباره وضعیت سالمندان دانست و افزود: در حال حاضر نظام اطلاعاتی جامعی درباره پراکندگی جغرافیایی، وضعیت معیشتی، سلامت و زیرساخت‌های مرتبط با سالمندان وجود ندارد و بدون داده‌های دقیق، سیاست‌گذاری مؤثر امکان‌پذیر نخواهد بود.

راه‌اندازی بانک اطلاعاتی ملی سالمندان

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور از ایجاد نظام جامع پایش وضعیت سالمندان خبر داد و گفت: در حال سامان‌دهی بانک اطلاعاتی ملی سالمندان هستیم تا تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها بر اساس داده‌های دقیق انجام شود. هم‌اکنون ۱۸ دستگاه ذیل دبیرخانه شورای ملی سالمندان فعالیت می‌کنند، اما با همپوشانی و گسست در اجرا مواجه‌ایم که این مسئله نیازمند اصلاح جدی است.

فولادیان با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: خوشبختانه دولت و شخص رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور نسبت به مسئله سالمندی حساس شده‌اند و این موضوع به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

وی در پایان تأکید کرد: بحران سالمندی برخلاف مسائلی مانند تورم یا تحریم، به‌طور خودکار حل نمی‌شود. تنها راه مواجهه با آن، سیاست‌گذاری هوشمندانه، برنامه‌ریزی بلندمدت و استفاده از فرصت‌های امروز است و تحقق این هدف بدون همراهی مجلس شورای اسلامی و همه نهادهای اجرایی ممکن نخواهد بود.

منبع خبر: رکــنا

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید