به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از مدیکال اکسپرس، نتایج مطالعه دانشگاه استکهلم سوئد نشان می دهد که خطر زوال عقل در میان افراد میانسال و سالمندی که مقدار بیشتری پنیر و خامه پرچرب مصرف میکنند، کمتر است. در این پژوهش، ۲۷۶۷۰ نفر به مدت ۲۵ سال پیگیری شدند که در این مدت ۳۲۰۸ نفر […]

به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از مدیکال اکسپرس، نتایج مطالعه دانشگاه استکهلم سوئد نشان می دهد که خطر زوال عقل در میان افراد میانسال و سالمندی که مقدار بیشتری پنیر و خامه پرچرب مصرف میکنند، کمتر است.
در این پژوهش، ۲۷۶۷۰ نفر به مدت ۲۵ سال پیگیری شدند که در این مدت ۳۲۰۸ نفر به زوال عقل مبتلا شدند. در میان افرادی که خطر ژنتیکی شناختهشدهای برای بیماری آلزایمر نداشتند، مصرف بیش از ۵۰ گرم پنیر پرچرب در روز با کاهش ۱۳ تا ۱۷ درصدی خطر آلزایمر همراه بود. چنین کاهشی در افرادی که حامل عوامل خطر ژنتیکی بودند، مشاهده نشد.
همچنین مصرف بیش از ۲۰ گرم خامه پرچرب در روز با کاهش ۱۶ تا ۲۴ درصدی خطر کلی زوال عقل ارتباط داشت. در مقابل، هیچ ارتباط معناداری برای شیر کمچرب یا پرچرب، شیر تخمیری یا غیرتخمیری، یا خامه کمچرب دیده نشد.
این نتایج از آن جهت قابل توجه هستند که سالها توصیههای بهداشت عمومی بر انتخاب لبنیات کمچرب برای کاهش خطر بیماریهای قلبی تاکید داشتهاند. این موضوع اهمیت دارد، زیرا بیماریهای قلبی و زوال عقل عوامل خطر مشترک زیادی دارند؛ از جمله فشار خون بالا، دیابت و چاقی.
ترکیب شواهد مطالعات پیشین نشان میدهد مصرف پنیر ممکن است با کاهش خطر بیماری قلبی نیز مرتبط باشد و لبنیات پرچرب لزوما خطر قلبیعروقی را افزایش نمیدهند. چندین مطالعه دیگر نیز بررسی کردهاند که آیا چنین الگوهایی در سلامت مغز هم دیده میشود یا نه، اما نتایج آنها یکدست نیست.
این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.
واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسمها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی میشود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر
تحلیل جامعهشناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج میکنند؟
لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهرههای مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی
































