محمدصالح جوکار در گفتگو با خبرنگاراطلاعات پیرامون آسیب شناسی عملکرد شوراها و تدابیر لازم جلوگیری از تخلفات گفت: علیرغم فعالیت هیات های نظارت و اجرایی و گرفتن استعلامات در زمان انتخابات شوراهای شهر و روستا، اگر نظارت های بعدی بر عملکرد شوراها نباشد قطعا مشکلاتی پیش می آید و تخلفاتی صورت می گیرد. وی ادامه […]

محمدصالح جوکار در گفتگو با خبرنگاراطلاعات پیرامون آسیب شناسی عملکرد شوراها و تدابیر لازم جلوگیری از تخلفات گفت: علیرغم فعالیت هیات های نظارت و اجرایی و گرفتن استعلامات در زمان انتخابات شوراهای شهر و روستا، اگر نظارت های بعدی بر عملکرد شوراها نباشد قطعا مشکلاتی پیش می آید و تخلفاتی صورت می گیرد.

وی ادامه داد:در فعالیت دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا، عده ای دستگیر و حتی تعدادی از شوراها منحل شدند، ولی این به معنای آن نیست که بگوییم همه شوراها عملکرد درستی نداشتند. بسیاری از آنها عملکرد قابل قبولی داشتند .

جوکار با بیان اینکه با آسیب شناسی های انجام گرفته در اصلاح قانون انتخابات شوراها ، دو نظارت بر شوراها داریم، گفت: یکی نظارت پیشینی است که مربوط به فرایند انتخابات و استعلامات است و دیگری نظارت پسینی است که بر اساس آن هیاتی در استان ها در نظر گرفته شده است که اعضای آن نمایندگان متشکل از سه قوه هستند. به طور حتم این   نظارت قوی بر عملکرد شوراها مصونیت ساز است و سبب می شود تخلفات کمتر شود.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همچنین در نشست خبری با بیان اینکه انتخابات نماد مردمسالاری دینی محسوب می‌شود، گفت: شوراها پل ارتباطی بین حاکمیت و مردم هستند و این نهاد، جایگاه بسیار مهمی در بین مردم دارد. انتخابات شوراها داوطلبان گسترده‌ای دارد، مردم با انتخاب برترین‌ها می‌توانند بهترین نمایندگان را راهی شوراها کنند. از این رو، حجم داوطلبان بالا در انتخابات می‌تواند مشارکت بالا را هم رقم بزند.

وی با اشاره به الکترونیکی شدن این دوره از انتخابات، گفت: بر اساس سیاست‌های کلی که مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ ابلاغ فرمودند اصلاحاتی در انتخابات انجام شد. با الکترونیکی شدن شمارش آراء، کمتر  دچار خطای انسانی می شویم و می توانیم از آن صیانت کنیم. از اولین مرحله احراز هویت تا زمانی که فرد رأی می دهد، این فرآیند ادامه دارد. ثبت نام در انتخابات هم طوری طراحی شده است که هیچ نیازی به حضور افراد در بخشداری ها و فرمانداری‌ها نیست. در سامانه به راحتی فرم‌های مربوطه را می‌توانند تکمیل کنند و اگر لازم بود مدارک و اسنادی را بارگذاری کنند.

جوکار با اشاره به تناسبی شدن انتخابات شوراها برای اولین بار در تهران، اظهار داشت: نظام انتخاباتی در کشور ما انتخاباتی اکثریتی است، به طوری که هر فرد یا هر لیستی که بیشترین آرا به خود جذب کند و اقبال مردمی داشته باشه آن  لیست یا آن فرد می‌تواند در شورا کرسی داشته باشد. با عنایت به رعایت عدالت انتخاباتی و فعال شدن احزاب و تشکل‌های سیاسی مقرر شد در این انتخابات یعنی دوره هفتم شورا در تهران، انتخابات تناسبی برگزار کنیم. گرچه غیر از لیست و فهرستی که گروه‌های سیاسی می‌دهند، افراد نیز می‌توانند به صورت منفرد و مستقل شرکت کنند.

مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات اهمیت بسیار دارد

جوکار با اشاره به چهار اصل مد نظر مقام معظم رهبری در انتخابات، تصریح کرد: بحث مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات برای ما بسیار مهم است. اگر مشارکت افزایش پیدا   کند، برای شورا و شهرداری سرمایه محسوب می‌شود.

وی به ترکیب هیات نظارت بر انتخابات اشاره کرد و گفت: ستاد نظارت مرکزی با حضور پنج نفر از نمایندگان مجلس و از طریق رای گیری مشخص شده است ،ضمن آنکه هیات نظارت شهرستان‌ها و استان هم تشکیل شده است.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر هفتمین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا افرود: گام بعدی ما تشکیل هیات‌های نظارت بخش است که باید برای تشکیل هیأت‌های اجرایی بخش، هیات‌های نظارت را تشکیل  دهیم. چون معتمدین هیات اجرایی بخش توسط آنها انتخاب خواهند شد. آموزش‌ها در تمامی استان‌ها به جز سه استان انجام شده و برای هیات‌های نظارت هم بوده است.

وی گفت: در ششمین دوره انتخابات از مجموع ۱۳۸۰ شهر، ۵۱ هزار و ۶۰۰ نفر داوطلب شدند که ۱۱هزار و ۴۶۲ نفر به شوراها راه یافتند.  همچنین از مجموع ۳۸ هزار و ۵۰۰ روستا ۲۴۷ هزار و ۸۱۹ نفر اعلام داوطلبی کرده بودند و ۱۸۰ هزار و ۳۶۶ به عنوان منتخب مردم برگزیده شدند؛ اما در مورد انتخابات هفتم، در یکهزار و ۴۵۹شهر و ۴۸ هزار و ۴۶۰ روستا شوراها تشکیل می شود. ضمن آنکه پیش‌بینی شده است بالای ۴۰۰ هزار نفر داوطلب برای انتخابات خواهیم داشت.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید