سخنگوی دولت: یلدا نویدبخش روزهایی روشن‌تر است
سخنگوی دولت: یلدا نویدبخش روزهایی روشن‌تر است

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در آستانه شب یلدا در پیامی نوشت: ایرانیان می‌دانستند که هجوم سرما و تاریکی به زودی پایان می‌یابد و هر سال این روز را جشن می‌گرفتند تا فراموش نکنند، سختی و مشکلات تا ابد باقی است. به گزارش «تابناک»، متن پیام به این شرح است: تصور کنید ایرانیان باستان که عموم […]

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در آستانه شب یلدا در پیامی نوشت: ایرانیان می‌دانستند که هجوم سرما و تاریکی به زودی پایان می‌یابد و هر سال این روز را جشن می‌گرفتند تا فراموش نکنند، سختی و مشکلات تا ابد باقی است.

به گزارش «تابناک»، متن پیام به این شرح است:

تصور کنید ایرانیان باستان که عموم آنها کشاورز بودند، با چه دقت و انگیزه‌ای، طولانی‌ترین شب سال را جشن می‌گرفتند؟ این درست ترین، و دقیق‌ترین جشن برای «خلق امید» است. شبی که در آن خورشید دوباره به چرخه حضور طولانی مدت در آسمان وارد می‌شود. از همین رو احتمالاً ایرانیان «شب چله» که سیاه‌ترین و طولانی‌ترین شب سال بود، به جای فرورفتن در غم و تاریکی، به جای اسیر شدن در سیاهی و سرمای زمستان، به جای آنکه دچار یاس و ناامیدی از مشکلات شوند، کنار هم نشستند و جشن گرفتند.

وی افزود: آنها خوش خیال نبودند. به درستی می‌دانستند از همین شب، «انقلاب زمستانی» آغاز می‌شود و زمین که برکت زندگی و حیات آنها در آن بود، سردتر خواهد شد. اما در عین حال اسیر نزدیک بینی نشدند. یک قدم دورتر را هم می‌دیدند. ایرانیان می‌دانستند که هجوم سرما و تاریکی به زودی پایان می‌یابد و هر سال این روز را جشن می‌گرفتند تا فراموش نکنند، سختی و مشکلات تا ابد باقی است.

مهاجرانی ادامه داد: ما ایرانی‌ها «شب چله» را جشن می‌گیریم، چون نوید بخش روزهایی روشن‌تر است. اگرچه حتی این روزهای روشن را همین امروز در کنار خود نبینیم. اما شب یلدا یادمان داد در اوج تاریکی‌ها روشنی امید به بهبود وضعیت را از یاد نبریم.

+

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید