بهار شد، قاتل دریاچه ارومیه برگشت!
بهار شد، قاتل دریاچه ارومیه برگشت!

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، همه در آسمان‌ها به دنبال راه‌حل‌های خشکی دریاچه ارومیه هستند، اما به گفته مدیر روابط‌عمومی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، سعید آبی، چغندر روی زمین سالانه معادل ۷/۴ درصد آب دریاچه را قورت می‌دهد.یعنی اگر آذربایجانی‌ها فقط ۱۳ سال از کاشت چغندر صرف‌نظر کنند آب دریاچه ۲ برابر می‌شود. دهه […]

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، همه در آسمان‌ها به دنبال راه‌حل‌های خشکی دریاچه ارومیه هستند، اما به گفته مدیر روابط‌عمومی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، سعید آبی، چغندر روی زمین سالانه معادل ۷/۴ درصد آب دریاچه را قورت می‌دهد.یعنی اگر آذربایجانی‌ها فقط ۱۳ سال از کاشت چغندر صرف‌نظر کنند آب دریاچه ۲ برابر می‌شود.

دهه ۷۰ که چغندر با ۱۰ هزار هکتار سطح‌ زیرکشت به آذربایجان‌غربی وارد شد، دریاچه ارومیه ۳۳ میلیارد مترمکعب آب داشت، امروز اما سطح زیرکشت چغندر در شرایطی  ۳ برابر شده که آب دریاچه ۲۱ برابر کاهش یافته است.

آب دریاچه ارومیه سال گذشته ۲۰۰ میلیون مترمکعب دیگر کم شد؛ آذربایجانی‌ها اما بازهم چغندر را برای فرار از سرما، بهار و با مصرف آب ۳ برابری نسبت به میانگین جهانی کاشتند.

اگرچه به گفته آبی، کشاورزان به‌خاطر «سود بالای چغندر» در کنار کارخانجات قند، آن را می‌کارند اما پیگیری‌ فعالان محیط‌زیست که اخیراً موجب توقف پروژه پتروشیمی میانکاله شد، امید تغییر الگوی کشت به نفع دریاچه را دوباره زنده کرده است.

+

 

زیرنویس را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: ایتا | تلگرام | اینستاگرام | توییتر

 

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید