طبق اعلام کاخ سفید، ورود شهروندان ۲۰ کشور جدید به آمریکا محدود شده است و برخی کشورهای دیگر نیز مشمول محدودیت‌های جدید شده‌اند. این اقدام در راستای سخت‌گیری‌های گسترده‌تر برای استانداردهای سفر و مهاجرت به آمریکا صورت گرفته است. دولت ترامپ روز سه‌شنبه تأیید کرد که محدودیت‌های جدید مربوط به ۲۰ کشور دیگر و همچنین […]

طبق اعلام کاخ سفید، ورود شهروندان ۲۰ کشور جدید به آمریکا محدود شده است و برخی کشورهای دیگر نیز مشمول محدودیت‌های جدید شده‌اند. این اقدام در راستای سخت‌گیری‌های گسترده‌تر برای استانداردهای سفر و مهاجرت به آمریکا صورت گرفته است.

دونالد ترامپ

دولت ترامپ روز سه‌شنبه تأیید کرد که محدودیت‌های جدید مربوط به ۲۰ کشور دیگر و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین می‌شود. محدودیت‌ها برای شهروندان فلسطینی‌ پس از ماه‌ها وضع شده است، زمانی که دارندگان گذرنامه تشکیلات خودگردان فلسطین تقریباً قادر به دریافت مدارک سفر برای امور کاری، تحصیلی، تفریحی یا تجاری نبودند. این اتفاق، تعداد کشورهایی که تحت تغییرات گسترده برای سفر به آمریکا قرار می‌گیرند را دو برابر کرده است. این تصمیم پس از افزایش نگرانی‌ها به دنبال تیراندازی رحمن‌الله لکانوال، یک شهروند افغان، به دو عضو گارد ملی در نزدیکی کاخ سفید طی تعطیلات مربوط به عید شکرگزاری اتخاذ شد.

رحمان الله لکنوال

یکی از سربازان کشته شد و دیگری نیز وضعیت خوبی ندارد. پس از این حمله، دونالد ترامپ با کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی، ملاقات کرد تا برنامه‌هایی برای منع ورود «بیگانگان مهاجم» به آمریکا بررسی شود. طی یک بیانیه‌، نوم می‌گوید:

من ممنوعیت کامل سفر از همه کشورهایی را توصیه می‌کنم که باعث تهدید امنیت یا مشکلاتی برای آمریکا شده‌اند.

پیشینیان ما این کشور را با خون، تلاش و عشق بی‌پایان به آزادی بنا کردند.

این کشور برای این نیست که بیگانگان به قهرمانان ما حمله کنند، مالیات‌های سخت‌کوشانه ما را هدر دهند یا مزایایی را که به آمریکایی‌ها تعلق دارد، بگیرند.

ما آنها را نمی‌خواهیم؛ حتی یکی هم نه.

رحمن‌الله لکانوال در سال ۲۰۲۱ و در جریان خروج آمریکا از افغانستان وارد ایالات متحده شد و پیش‌تر به‌عنوان متحد نیروهای ویژه آمریکایی خدمت کرده بود. او اکنون به قتل درجه یک سارا بکستروم، ۲۰ ساله، متهم شده؛ اگرچه رحمن‌الله لکانوال خودش را بی‌گناه می‌داند و اتهامات وارده را قبول نکرده است.

سارا بکستروم

در ماه ژوئن، رئیس‌جمهور آمریکا ابتدا ممنوعیت‌های سفر شهروندان ۱۲ کشور را اعلام کرد و محدودیت‌های شدیدی هم برای هفت کشور دیگر وضع شد. ممنوعیت کامل سفر در ابتدا مربوط به کشورهای افغانستان، میانمار، چاد، جمهوری کنگو، گینه استوایی، اریتره، هائیتی، ایران، لیبی، سومالی، سودان و یمن بود. برای بازدیدکنندگان از بوروندی، کوبا، لائوس، سیرالئون، توگو، ترکمنستان و ونزوئلا نیز محدودیت‌های جزئی در نظر گرفتند.

در فهرست جدید، کشورهای بورکینافاسو، مالی، نیجر، سودان جنوبی و سوریه نیز مشمول ممنوعیت کامل سفر شده‌اند. همچنین کشورهای آنگولا، آنتیگوا و باربودا، بنین، ساحل عاج، دومینیکا، گابن، گامبیا، مالاوی، موریتانی، نیجریه، سنگال، تانزانیا، تونگا، زامبیا و زیمبابوه نیز محدودیت‌های جزئی دریافت کرده‌اند.

اداره مهاجرت همچنین محدودیت‌ها برای لائوس و سیرالئون را تشدید کرده و برخی محدودیت‌ها برای مسافران ترکمنستان کاهش یافته است. افرادی که هم‌اکنون در آمریکا هستند نیز صرف‌نظر از تاریخ ورودشان، تحت بررسی‌های اضافی قرار خواهند گرفت. منتقدان معتقدند که این گسترش ممنوعیت در واقع مجازات دسته‌جمعی بر اساس ملیت است. تاد پومرلو، وکیل مهاجرت، می‌گوید که این سیاست «قبل از خشک شدن جوهر آن» در دادگاه به چالش کشیده خواهد شد:

این اقدام اساساً مردم را به خاطر ملیت، محل تولد، ارتباطات، عقاید یا مذهبشان هدف گرفته است.

لوری بال کوپر، معاون برنامه‌های حقوقی آمریکا در پروژه بین‌المللی کمک به پناهندگان، این ممنوعیت را «نه برای امنیت ملی بلکه تلاشی شرم‌آور برای بد جلوه دادن مردم صرفاً به دلیل محل زندگی‌شان» دانست. کاخ سفید از گسترش این محدودیت دفاع کرده و به فساد گسترده، مدارک هویتی غیرقابل اعتماد و سابقه کیفری در بسیاری از کشورهای تحت تأثیر اشاره داشت که بررسی دقیق مسافران را دشوار می‌سازد.

سارا بکستروم

همچنین به تعداد زیاد افرادی که بیش از مدت مجاز ویزا در آمریکا مانده‌اند، امتناع برخی کشورها از پذیرش شهروندان اخراج‌شده و بی‌ثباتی عمومی و ضعف کنترل دولت‌ها به‌عنوان مسائل دیگر اشاره شد. دولت آمریکا اعلام می‌کند:

محدودیت‌های وضع‌شده توسط این فرمان برای جلوگیری از ورود اتباع خارجی است که اطلاعات کافی درباره آن‌ها برای ارزیابی ریسک‌ها، تضمین همکاری دولت‌های خارجی، اجرای قوانین مهاجرت و پیشبرد اهداف سیاست خارجی، امنیت ملی و مبارزه با تروریسم در دست نیست.

منبع خبر: روزیاتو

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید