سعید رجبی فروتن: در سالهای گذشته حقوق‌دانان و اساتید معتبری با اظهارات و انتشار نظرات خود، سپردن نظارت بر نمایش خانگی را دارای اشکال و ایرادات حقوقی دانستند. متاسفانه اراده سیاسی برای امتداد بخشیدن به دامنه اختیارات و وظایف انحصاری صداوسیما، مانع از شنیدن داوری شخصیت‌های برجسته و بیطرف شد. این روزها سخنان کم سابقه […]

سعید رجبی فروتن: در سالهای گذشته حقوق‌دانان و اساتید معتبری با اظهارات و انتشار نظرات خود، سپردن نظارت بر نمایش خانگی را دارای اشکال و ایرادات حقوقی دانستند. متاسفانه اراده سیاسی برای امتداد بخشیدن به دامنه اختیارات و وظایف انحصاری صداوسیما، مانع از شنیدن داوری شخصیت‌های برجسته و بیطرف شد. این روزها سخنان کم سابقه یکی از قضات دیوان عدالت اداری در باره عدم صلاحیت صداوسیما و نیز ساترا برای نظارت بر نمایش خانگی در جریان چالش‌های حقوقی و اداری سالهای اخیر نقطه عطفی به حساب می‌آید.
مطالعه مشروح یادداشت حقوقی آقای سعید دلفانی سرپرست سابق دادسرای فرهنگ و رسانه، جای تردید باقی نمی‌گذارد که نویسنده با زبان و استدلال کاملا حقوقی و بدون وارد شدن به حواشی موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
قاضی دیوان عدالت اداری بارها در یادداشت مصوبات شوراها را فاقد استناد قانونی دانسته و آنها را بدیل و جایگزینی برای قانون نمی‌داند. بیت‌الغزل نظریه دلفانی جایی است که می‌گوید: «به رسمیت شناختن صلاحیت ساترا در وضعیت فعلی معادل قانونی سازی تعارض منافع، تضعیف رقابت منصفانه و دور شدن از الگوی تنظیم‌گری بیطرف و مبتنی بر قانون محوری است.»
این اظهارات باید شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی را به صرافت تجدیدنظر در مصوبات و طرح‌های خود بیاندازد و مادام که صلاحیت و مشروعیت صداوسیما برای نظارت بر نمایش خانگی احراز نشده است، رویه کنونی را ادامه ندهند.
قاضی دیوان عدالت اداری ماده ۲ قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیرمجاز می‌کنند، را کافی می‌داند تا مجوز انتشار هر محصول و محتوایی فارغ از آنکه بر چه بستری عرضه می‌شود، توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر گردد.
دلفانی در پایان یادداشت خود، اختلافات موجود را نهادی ندانسته و آن را فرصتی برای بازاندیشی در ساختارهای حقوقی و اداری است. برای بازگشت به قانون و شفاف سازی مرزهای صلاحیت و تضمین استقلال نهادهای تنظیم‌گر.
متاسفانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان اصلاح تشکیلات دیوان عدالت اداری، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را از شمول رسیدگی و رای دیوان مستثنی کردند و فقط بر این نکته تأکید شد که مجلس مصوبات مغایر با قانون اساسی آن را بررسی می‌کند.!

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید