مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و فندق فواید زیادی دارند و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و سایر مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین E، استرولهای گیاهی هستند که ریسک ابتلا به بیماریهایی مانند فشارخون، دیابت و استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند. همچنین مصرف روزانه مغزها (آجیل بینمک) با کاهش اختلال حافظه و قدرت تفکر در سالمندان در ارتباط است. به طور کلی، مغزها […]

مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و فندق فواید زیادی دارند و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و سایر مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین E، استرولهای گیاهی هستند که ریسک ابتلا به بیماریهایی مانند فشارخون، دیابت و استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند. همچنین مصرف روزانه مغزها (آجیل بینمک) با کاهش اختلال حافظه و قدرت تفکر در سالمندان در ارتباط است.
به طور کلی، مغزها سرشار از فولات و اسیدهای چرب مانند امگا۳ و اسیدهای چرب امگا۶ هستند که برای تکامل اعصاب و نورونها ضروری است. این اسیدهای چرب فقط از طریق رژیم غذایی دریافت میشوند، زیرا بدن نمیتواند آنها را تولید کند، بنابراین این ترکیبات اسیدهای چرب ضروری نامیده میشوند. باید توجه داشت نیاز به اسید چرب امگا۳ در زنان باردار در مقایسه با زنان غیرباردار افزایش مییابد که منابع آن گردو، دانه چیا و ماهیهای چرب است.
در طول بارداری، مصرف آجیل بینمک منجر به بهبود حافظه و عملکردهای شناختی میشود و فواید طولانیمدت برای تکامل شناختی و تواناییهای حرکتی کودک دارد. مطالعات همچنین نشان دادهاند که گرچه مصرف مغزهادر طول سه ماهه بارداری با تکامل بهتر کودکان ارتباط دارد، مصرف مغزها در سه ماهه سوم بارداری بهبود قابل توجه و چشمگیری در روند تکامل نوروفیزیولوژیک کودک ایجاد نمیکند.
به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، این یافته ممکن است به دلیل تفاوت در تاثیر فاکتورهای اگزوژن و اندوژن بر تکامل جنین در طول دورههای مختلف بارداری باشد و تاثیر وضعیت تغذیه مادر در اوایل بارداری برجستهتر است. فولیکاسید به طور ویژه در ابتدای دوره بارداری به تکمیل لوله عصبی جنین کمک میکند. کمبود فولیکاسید منجر به اختلال مادرزادی نقص لوله عصبی در مغز و ستون فقرات میشود.
مصرف اسیدهای چرب امگا۳ مخصوصا EPA (ایکوزا پنتانوئیک اسید) و DHA (دوکوزاهگزانویئک اسید) به دلیل اهمیت ساختاری و عملکردی در تکامل مغز، شبکیه چشم و سیستم ایمنی جنین اهمیت دارد. بر اساس یافتههای علمی، اسیدهای چرب غیراشباع عملکردهای فیزیولوژیک مانند تنظیم بیان ژن، حفظ ترکیب غشای سلول، تنظیم فعالیت کانالها و پروتئینهای غشایی دارند. علاوه بر این، اثرات ضد التهاب دارند که به طور ویژه در طول دوران بارداری مفید است.
این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.
تحلیل جامعهشناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج میکنند؟
لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهرههای مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی
به بهانه روز جهانی عصای سفیددیده نشدن رنج نابینایی/وقتی «عصای سفید» هم قربانی گزارشدهی میشود






































