به گزارش زیرنویس، تدوین پیش‌نویس لایحه «نهضت زبان اشاره ایرانی» با هدف ارتقای دسترسی افراد دارای معلولیت شنوایی به ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، بهره‌مندی مؤثر از خدمات عمومی و تقویت مشارکت اجتماعی این گروه، در دستور کار قرار گرفته است. این اقدام در پی برگزاری مجموعه‌ای از جلسات هم‌اندیشی و رایزنی با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، […]

به گزارش زیرنویس، تدوین پیش‌نویس لایحه «نهضت زبان اشاره ایرانی» با هدف ارتقای دسترسی افراد دارای معلولیت شنوایی به ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، بهره‌مندی مؤثر از خدمات عمومی و تقویت مشارکت اجتماعی این گروه، در دستور کار قرار گرفته است. این اقدام در پی برگزاری مجموعه‌ای از جلسات هم‌اندیشی و رایزنی با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، کارشناسان، صاحب‌نظران و فعالان حوزه ناشنوایان و با استناد به اصول سوم و بیستم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحقق عدالت ارتباطی دنبال می‌شود.

در همین راستا و به‌دنبال تأکید دبیر کمیسیون فرهنگی اجتماعی هیئت دولت بر ضرورت تدوین بسته استاندارد زبان اشاره ایرانی، نشستی روز سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ در ستاد مرکزی سازمان بهزیستی کشور برگزار شد. در این نشست نمایندگانی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی، شبکه ملی تشکل‌های مردم‌نهاد افراد دارای معلولیت شنوایی و همچنین مدیران و کارشناسان سازمان بهزیستی حضور داشتند.

حاضران در این جلسه بر اهمیت و ضرورت تدوین یک بسته استاندارد و جامع زبان اشاره ایرانی تأکید کردند و دیدگاه‌ها، ملاحظات تخصصی و پیشنهادهای خود را درباره ابعاد محتوایی، آموزشی و اجرایی این بسته ارائه دادند. در جریان این نشست، موضوعات مرتبط با استانداردسازی زبان اشاره، هماهنگی بین دستگاه‌ها و نقش نهادهای علمی و تخصصی در تدوین این سند مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بر اساس تصمیم اتخاذشده، مقرر شد هر یک از دستگاه‌ها و نهادهای حاضر، پیشنهادها و محتوای تخصصی خود را برای جمع‌بندی و بررسی نهایی به سازمان بهزیستی کشور ارسال کنند. پس از دریافت و تجمیع این پیشنهادها، پیش‌نویس اولیه بسته استاندارد زبان اشاره ایرانی تدوین خواهد شد.

طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، پیش‌نویس تهیه‌شده بار دیگر در اختیار اعضای نشست و دستگاه‌های ذی‌ربط قرار می‌گیرد تا پس از بررسی، اظهارنظر و اعمال اصلاحات لازم، تصمیم نهایی درباره این سند اتخاذ شود. تدوین و تصویب این بسته می‌تواند گامی مؤثر در جهت بهبود دسترسی ارتباطی افراد ناشنوا و تقویت حضور آنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و خدماتی کشور باشد.

منبع خبر: رکــنا

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید