گزارش خبرنگار اطلاعات از تحولات دیروز چهارراه استانبول و خیابان فردوسی تهران حاکی‌است: بهای قیمت انواع ارز در معدود معاملات صورت گرفته بازار آزاد کاملا صعودی بود به گونه‌ای که هردلار آمریکا با ۲۸۰۰ تومان افزایش نسبت به معاملات قبلی ۱۳۴ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت‌گذاری شد. هر یورو اتحادیه اروپایی هم ۱۵۸ هزار و […]

گزارش خبرنگار اطلاعات از تحولات دیروز چهارراه استانبول و خیابان فردوسی تهران حاکی‌است: بهای قیمت انواع ارز در معدود معاملات صورت گرفته بازار آزاد کاملا صعودی بود به گونه‌ای که هردلار آمریکا با ۲۸۰۰ تومان افزایش نسبت به معاملات قبلی ۱۳۴ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت‌گذاری شد. هر یورو اتحادیه اروپایی هم ۱۵۸ هزار و ۳۰۰ تومان از سوی دلالان پیشنهاد خرید داشت که ۳ هزارتومان از قیمت‌های قبلی بالاتر بود ولی فروشنده‌ای در بازار پیدا  نمی‌شد.

این گزارش می‌افزاید قیمت مندرج روی تابلوی صرافی‌ها هم صرفاً قیمت خرید و فروش ارز در سامانه سنا  را  نشان می داد و هیچ فروشنده ای نداشت.  

هیات‌عامل بانک مرکزی پریروز در واکنش به رشد بی‌وقفه قیمت ارز در بازار به مردم و نمایندگان مجلس وعده داده بود که به سرعت با مداخله سنگین و مستمر تعادل قیمت‌ها را به بازار برگرداند. اگرچه هنوز جزئیاتی از نحوه مداخله مستقیم بانک مرکزی در بازار منتشر نشده ولی  فعالان اقتصادی انتظار دارند این مداخله از جنس برخورد انتظامی با دلالان یا عرضه فراوان ارز در بازار باشد که دیروز هیچکدام از این پیش‌بینی‌ها  محقق نشد.

فروشنده‌ای در کار نیست

حبیب‌اله سعادتی یکی از صرافان چهارراه استانبول تهران دیروز به خبرنگار اطلاعات گفت: گرانی قیمت ارز در هفته‌های اخیر فقط به دلیل کمبود عرضه و رشد تقاضاست.
وی افزود:  واحدهای صرافی بر اساس قانون بانک مرکزی اجازه خرید و فروش ارز با قیمت آزاد را ندارند و تمام کسبه دارای مجوز در این صنف بر اساس نرخ روزانه سامانه سنا معامله می‌کنند.  ضمن اینکه هرگونه معامله صرافان در این سامانه ثبت می‌شود.  اما در هفته‌های اخیر هیچ فروشنده‌ای در بازار سنا وجود نداشته و صرافی‌ها کاملا بدون مشتری هستند.  همین مساله باعث شده حتی در سامانه سنا هم قیمت‌ها  صعودی باشد.

فرشاد رضائی یکی دیگر از صرافان خیابان فردوسی به خبرنگار ما گفت: طبیعی است در چنین شرایطی که صف طولانی خرید در مرکز مبادله ارزی ایجاد شده و تقاضای واردکنندگان برای تخصیص ارز به بن بست برخورد می‌کند، کسی راضی به فروش ارز نباشد. متقاضیان به بازار آزاد آمده‌اند ولی اینجا هم فروشنده ارز بسیار کم شده و این مساله هر روز بهای ارز را بالاتر می برد.

به گفته وی، دلالان حاشیه خیابان به صورت تصادفی، گاهی یک فروشنده ارز پیدا می‌کنند ولی تعداد آنها به قدری کم است که حتی بازار حاشیه‌ای را  کساد کرده و فقط قیمت‌ها  لحظه به لحظه بالا می‌روند.

یکی از دلالان ارز در مقابل شعبه صرافی بانک ملی میدان فردوسی هم به خبرنگار ما گفت: ما هم شنیده‌ایم که بانک مرکزی می‌خواهد از کانال صرافی‌های وابسته به بانک‌ها ارز بیشتری در بازار تزریق کند ولی تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

 به گفته وی، اگر قرار باشد مثل دفعات قبل برای هر کد ملی سهمیه فروش ارز در شعب صرافی‌های وابسته به سیستم بانکی تعیین کنند، شمار زیادی از مردم به بانک ها خواهند آمد و صف طویل خریداران تشکیل می‌شود.البته عمده افرادی که دفعات قبل از این شیوه ارز خریدند، دلال بودند یا ارز دریافتی خود را بلافاصله مقابل شعب بانک به دلالان فروختند. به‌همین‌دلیل بعید است که بانک‌مرکزی دوباره چنین روشی را  انتخاب کند.

یکی دیگر از دلالان هم با اشاره به روند روبه رشد قیمت ارز در بازار گفت: الان حتی برای ارزهای کم تقاضای آسیایی در بازار فروشنده نیست. ارزهای معتبر مثل دلار، یورو، پوند و درهم که واقعاً کمیاب شده و فقط قیمت آنها بالا می رود.
 
تب طلا و سکه

در بازار طلا و مسکوک زرین هم وضعیت تا حدودی شبیه بازار ارز است. رشد بی‌وقفه قیمت جهانی طلا ثبات بازار داخلی را به هم ریخته و قیمت مندرج در تابلو مغازه‌ها بطور مداوم بالا می رود.
گزارش خبرنگار اطلاعات حاکیست: دیروز هر گرم طلای ۱۸ عیار خام متاثر از رشد قیمت انس جهانی حدود ۴۵۰ هزار تومان در بازار تهران بالا رفت و سکه بهار آزادی هم با عبور از قیمت ۱۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رکوردهای قبلی خود را پشت سرگذاشت.

 در بازار طلا و سکه هم دیروز عمده مردم خریدار بودند و قیمت‌ها تا لحظه ارسال این خبر(ساعت ۱۹) کاملا صعودی بود.

منبع خبر: اطلاعات انلاین

این خبر از سایت منبع نقل شده و پایگاه خبری زیرنویس در قبال محتوای آن مسئولیتی ندارد. در صورت نیاز، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا بررسی گردد.

«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر ۲۹ آذر ۱۴۰۴

واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی حذف کودکان از مراسم‌ها«از کودکان در مراسمی دیگر پذیرایی می‌شود»؛ جمله ای شیک، اما ویرانگر

ازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟ ۲۲ آذر ۱۴۰۴

تحلیل جامعه‌شناختی کاهش ازدواج و فرزندآوری در ایرانازدواج؛ از اجبار اجتماعی تا انتخاب فردی: چرا برخوردارها کمتر ازدواج می‌کنند؟

چهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی ۱۷ آبان ۱۴۰۴

لزوم تمرکز بر خدمت به جای زندگی خصوصیچهره‌های مشهور و القای مصرف گرایی و مصرف زدگی

زیرنویس را در شبکه‌های اجتماعی همراهتان داشته باشید